diumenge, 30 d’agost del 2015

Albiol amenaça amb un cop d’estat "excepcional”

Diumenge, 30 d'agost de 2015 11:30 h

És partidari d’un govern no independentista encara que ni PPC, ni PSC, ni Ciudadanos siguin la llista més votada, malgrat no tenir majoria per governar, vol governar per la via del decret


Barcelona (ACN).- El cap de llista del PPC pel 27-S, Xavier García Albiol, es manifesta partidari de construir un govern no independentista a Catalunya després del 27-S, encara que entre els partits que formin l'executiu no hi hagi la llista més votada. Una manera excepcional de governar fora de la via democràtica.







Albiol clama veladament per una suspensió de l’autonomia i un govern dels unionistes via decret

En una entrevista a l'ACN, Albiol trenca el dogma que ha defensat els darrers mesos, des que un pacte entre 5 grups el va deixar fora de l'alcaldia de Badalona. Segons Albiol, les eleccions del 27-S són "excepcionals", fet que justifica "respostes excepcionals". "És cert que el fet que la llista més votada no pugui governar és una perversió del sistema, però parlem d'unes eleccions excepcionals en què un grup de diputats intentarà saltar-se la llei", remarca.

Albiol obre la porta a la suspensió de l’autonomia com excusa per a governar

Per això, si el 27-S els partits que defensen una Catalunya dins l'estat espanyol aconsegueixen més diputats que els que volen la independència, Albiol planteja obrir converses per arribar, en primer lloc, a un acord de mínims i continuar-les per traduir-les en "accions concretes", contemplant la possibilitat de formar govern o donar suport a un dels partits constitucionalistes perquè governi. " Sigui quin sigui el resultat estarem obligats a seure per parlar", ha destacat.

Albiol vol governar malgrat una suma impossible



D'aquesta manera, Albiol veu viable un govern format per PPC, PSC i C's, si aquestes tres formacions aconsegueixen majoria per governar encara que cap d'ells hagi resultat el partit més votat en les eleccions. "Hi ha un grup de diputats que intentarà saltar-se la llei. I quan algú intenta això, l'obligació d'aquells que defensem que es pugui seguir dins un ordre establert estem obligats a actuar", indica.

Albiol vol governar Catalunya via suspensió de l’autonomia i via decret i sense les urnes

La declaració unilateral d'independència que Junts Pel Sí i la CUP estan disposats a tirar endavant en la propera legislatura no amoïna al cap de llista popular, que minimitza el valor objectiu d'aquest document. "Una DUI té el mateix valor que si jo hagués declarat la República Independent de Badalona", assegura. Segons Albiol, el problema real arribaria si un govern independentista segueix endavant amb el projecte secessionista i incompleix sistemàticament la legislació espanyola.

L’Albiol més colpista en aquesta entrevista a l’ACN

"Si més enllà de fer proclames algú té la temptació de passar de les paraules als fets el govern de Mariano Rajoy prendrà les mesures oportunes, que seran proporcionals als fets", adverteix. El líder popular recorda que l'article 155 de la Constitució preveu la suspensió de facto d'una autonomia si incompleix la legalitat, però té "el convenciment i el desig" que no s'arribarà a aquest extrem ja sigui perquè els independentistes no obtenen majoria el proper 27 de setembre o perquè, tot i obtenir-la, no decideixin tirar endavant el seu projecte al marge de la legislació vigent.

L’Albiol més xenòfob amb les polítiques d’immigració

Les propostes en matèria d'immigració de Xavier Garcia Albiol no acostumen a passar inadvertides. Fa uns dies plantejava que la Generalitat retirés el decret que garanteix la universalitat de la sanitat -també per als immigrats irregular. Ara proposa aplicar una restricció en determinats serveis públics per a aquelles persones immigrades que no demostrin un mínim de cinc anys d'empadronament a Catalunya. Una política que ja va aplicar al capdavant de l'ajuntament de Badalona i que va ser molt criticada per l'oposició. "En una situació legal, es podria recórrer a un temps mínim per poder gaudir de determinats serveis. No em sembla malament, jo ho he aplicat a Badalona, per exemple per accedir als plans d'ocupació local", explica.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/427569/albiol-amenaca-amb-un-cop-destat-excepcional