diumenge, 30 d’agost del 2015

Demolidor Cotarelo contra la carta de Felipe González

Diumenge, 30 d'agost de 2015 12:15 h

El professor diu que té la sospita que ha estat el rei dels espanyols qui ha donat “la plantilla del discurs espanyol tradicionalista” a l’expresident espanyol.


L’editorial d’El País d’aquest diumenge és una “carta a los catalanes”, de Felipe González que sentència que: “La proposta que fa Junts pel Sí, aquesta estranya coalició unida només pel rebuig a Espanya, pot ser el començament de la veritable "via morta" per a Catalunya. Trencant la legalitat, ningú que tingui l'obligació de complir la llei negociarà res”. El professor Ramón Cotarelo desmunta fil per randa les lamentacions, els mals auguris i les amenaces de Felipe Gonzalez. “Ahir va ser la Guàrdia Civil; avui, una reprimenda epistolar de Felipe González. El nacionalisme espanyol està en peu de guerra”, comença l’article del professor. 
 
 

 
Míssil contra El País

Segons Cotarelo el rotatiu ha comprés finalment el calat del procés independentista i ha posat a treballar “els munyidors de la ideologia en defensa de la unitat de la pàtria” amb l’objectiu de ser l’heroi de la unitat d’Espanya i nou salvador de la pàtria. D’aquí la carta publicada com a editorial que vol dir que el diari es fa seves les paraules de González.

L'editorial signat per González és un article de poc fons, una peça literària insignificant i un document bastant carrincló.

Cotarelo alerta a González que de lamentacions sobre les meravelles de la transició i el gran autogovern de Catalunya poques, perquè va ser Alfonso Guerra i “els altres Guerras” del Congrés i el TC els que van passar el ribot a l’Estatut del 2006. També recorda que els arguments que apunten a que Catalunya quedaria convertida en una Albània són sobrers després dels referèndums de Quebec i Escòcia, que han deixat sense arguments els nacionalistes espanyols, sobretot, després que el TS federal del Canadà sentenciés que si una part important de la població reclama el dret a l’autodeterminació l’Estat ha de negociar la forma d’exercir-lo, fet que entén tothom menys el govern espanyol.

“No resulta creïble que la part més europea d’Espanya es pugui quedar fora d’Europa”


Sobre els mals auguris de la carta de González sobre la desconnexió entre catalans, catalans i espanyols, el professor es mofa de la poca solidesa dels arguments de González i assegura que “el contacte entre espanyols i catalans que tant diuen enorgullir-se els polítics nacionalistes espanyols és pura demagògia”  perquè “Per als espanyols, en el fons, Catalunya no és l'estranger, però sí el quasi estranger” . Sobre la sortida d’Europa, Cotarelo hi posa sentit comú, diu que està per veure i que “No resulta creïble que la part més europea d’Espanya es pugui quedar fora d’Europa”.

González es podia haver estalviat la carta

En la carta l’expresident espanyol es mostra categòric en el compliment de la llei, que posa en majúscules, i tanca la porta a cap negociació, com fa Rajoy i conclou que, sap que sigui quin sigui el resultat electoral Espanya no es trencarà. Per això Cotarelo clou el seu article a Palinuro que González ens podria haver estalviat la carta.


Enllaç noticia :