dimarts, 7 de juliol del 2015

Pérez Esquivel i Catalunya: "Quan un poble es posa dempeus, ho aconsegueix"

07/07/2015

El premi Nobel argentí es pronuncia sobre el procés català, en una visita de Junqueras.

 

Redacció



Oriol Junqueras, amb Adolfo Pérez Esquivel - ERC


El premi Nobel de la Pau el 1980 Adolfo Pérez Esquivel, que és un activista en favor dels drets humans i en la mediació de conflictes internacionals, ha manifestat que Catalunya té dret a la sobirania. Ha indicat que el procés català "és el dret a la sobirania i les identitats" i que cal "fer-los valdre". "Quan els pobles es posen dempeus i ho demanen ho aconsegueixen", ha afegit en relació a la independència.

Per al Nobel l'objectiu últim és "generar consciència crítica i fer conèixer a escala mundial les propostes i alternatives d'una Catalunya lliure".  I ha reconegut que avui en dia Catalunya "no té llibertat d'opció i sobirania".


El premi Nobel ha fet aquestes declaracions durant una visita que li ha fet el president d'ERC, Oriol Junqueras, que fa un viatge a Argentina i Uruguai. Abans Junqueras s'ha entrevistat amb la presidenta de l'Associació Mares de la Plaça de Maig, Nora Cortiñas, que és filla d'un català. El líder republicà també concedit una entrevista al diari 'Clarín', el més important del país.

A Montevideo (Uruguai), Junqueras té la intenció de reunir-se el dimecres amb l'expresident d'aquest país, i actual senador, José Mújica, un dels referents entre els líders polítics de l'esquerra llatinoamericana.

Junqueras fa el viatge per l'Argentina i l'Uruguai amb la finalitat d'explicar el procés sobiranista i entrar en contacte amb els casals catalans en els dos països.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/perez_esquivel_i_catalunya_quan_un_poble_es_posa_dempeus_ho_aconsegueix_110545.php