dilluns, 6 de juliol del 2015

La premsa de Madrid ataca Grècia

06/07/2015

El resultat del referèndum grec s'interpreta des dels diaris de la capital espanyola com un resultat del "populisme" i la "demagògia".


Redacció


La portada d'avui d'ABC


La premsa de Madrid coincideix, majoritàriament, en una interpretació molt agressiva del resultat del referèndum grec, que consideren un rebuig a Europa que ha de comportar represàlies per part de les institucions comunitàries. L'ABC titula "Grècia venja la seva ruïna amb un no a Europa", i afegeix, en el subtítol, que "el populisme aconsegueix desviar a l'exterior el malestar ciutadà".  

En l'editorial, el diari conservador dubta fins i tot de la capacitat de decidir dels ciutadans d'aquell país: "s'hauria de preguntar als grecs si saben exactament el que han votat".

No tan a la dreta, El País fa servir el mateix to combatiu. El diari de Prisa qualifica els defensors del no com a una barreja de "populisme nacionalista d'extrema esquerra i extrema dreta i defineix el govern grec com a "un grup de demagogs".


A l'altra banda del tauler, El País només hi troba "la tossuda política d'austeritat de la troica". La Razón aprofundeix en aquesta línia editorial quan parla del "lleig rostre del populisme en estat pur".

Curiosament, el diari de Planeta creu que el referèndum ha estat "una maniobra de política interna destinada a salvar la posició del primer ministre, Alexis Tsipras i del seu ministre d'Economia, Yanis Varoufakis. Una afirmació del diari que el propi Varoufakis ha desmentit tot dimitint.

L'única posició relativament equilibrada és la d'El Mundo, que fa una portada purament informativa amb les dades i que, en l'editorial, considera que cal fer un esforç de negociació. El Mundo també es fa una pregunta: "No seria més coherent negociar una sortida ordenada de l'euro?".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/la_premsa_de_madrid_ataca_grecia_110504.php