dilluns, 27 de juliol del 2015

El PP, amb la por al cos

Dilluns, 27 de juliol de 2015 16:00 h

Fernández Díaz diu que una declaració unilateral no tindria cap valor ni jurídic ni polític, cosa que es contradiu amb les declaracions d’ahir de Margallo.






El Partit Popular s’intenta autoenganyar repetint que no hi haurà ni DUI ni hisenda pròpia i bombardeja amb declaracions als mitjans intentant fer esvair les possibilitats d’independència catalana des que fa deu dies es va consumar la llista unitària sobiranista. 

El vicesecretari de comunicació del partit, Pablo Casado, ha repetit avui que l’Estat no permetrà una hisenda pròpia catalana. El portaveu popular s’ha reafirmat dient que “el repartiment fiscal seguirà com està” actualment, per molt que Mas presumeixi d’agència tributària catalana. 

"Catalunya mai ha estat independent"

Casado també ha destacat que “el projecte secessionista d’Artur Mas està condemnat al fracàs”. A més, ha fet gala del seu abast de coneixements d’història afirmant: “Catalunya mai serà independent perquè entre altres coses mai ha estat independent”. En la missió d’omplir els diaris de titulars descartant la independència, Jorge Fernández Díaz s’ha sumat a Casado aquest migdia: “Una DUI tindria un valor jurídic i polític nul”, ha dit el ministre d’interior.

Podria fer res el TC davant una DUI?



És una afirmació que contradiu les declaracions d’ahir del ministre Margallo dient que una declaració unilateral aniria al TC. Si el text té importància zero tant jurídica com política, l’Alt Tribunal potser no intercediria al respecte.

La incoherència al bàndol popular denota nervis i por al cos de la formació que es juga la reelecció a La Moncloa en 4 mesos. 

D’altra banda, Fernández Díaz també ha dit que l’executiu espanyol “no s’ha plantejat suspendre l’autonomia catalana”, però ho ha fet citant l’Article 155 de la Constitució i també dient que les autoritats catalanes ho són gràcies a la Carta Magna.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/421750/el-pp-amb-la-por-al-cos