dimecres, 22 de juliol del 2015

Colau planta Pastor a la col·locació de la primera pedra del tren llançadora a l'aeroport del Prat

ARA Barcelona



La ministra de Foment, Ana Pastor. ACN


Quan la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar aquest dilluns que la primera pedra del tren llançadora  que unirà el centre de Barcelona amb la terminal T1 de l'Aeroport del Prat es col·locaria aquest dimecres, l'alcaldessa Ada Colau ja va fer sentir el seu malestar perquè no se li havia notificat aquesta decisió amb anterioritat i va criticar, de fet, que l'Estat té pendents obres "més prioritàries" que aquesta a la ciutat

El malestar entre les dues administracions va aquest dimecres una mica més enllà. Colau no assistirà a l'acte de col·locació de la primera pedra d'aquesta infraestructura. Es tracta d'una inauguració que presideix Pastor i que no comptarà amb cap representant polític del consistori. Segons han explicat fonts municipals, l'alcaldessa va rebre dimarts al migdia la invitació a aquest acte.


Representants del ministeri de Foment van contactar amb el gabinet d'alcaldia per intentar fixar una trobada amb Colau per al mateix dia, però no va ser possible per un tema d'agenda, segons han concretat fonts del consistori. La trobada entre l'alcaldessa i Colau es va deixar pendent per a una data encara indeterminada, però el que sí que va arribar va ser la invitació a l'acte de col·locació de la primera pedra de la llançadora. L'Ajuntament no hi enviarà cap representant.

El tren llançadora entre el centre de Barcelona i l'aeroport del Prat és una obra llargament reivindicada per la Generalitat, que calcula que pot donar servei a entre set i nou milions de passatgers anualment. La infraestructura ha d'unir l'estació de Sants amb la T1 del Prat en 17 minuts, que passaran a ser 23 minuts per arribar fins l'estació de Passeig de Gràcia. S'estima que els usuaris disposaran de quatre combois cada hora, fet que representarà incrementar les freqüències actuals de Rodalies.

Segons Colau, però, hi ha projectes "molt més urgents", com els accessos al port de Barcelona, les inversions a Rodalies, l'estació de la Sagrera i l'adequació del seu entorn. I, per això, va expressar dilluns la seva sorpresa pel fet que aquest anunci no s'hagués  coordinat prèviament amb el govern municipal.


Enllaç noticia :