dijous, 18 de juny del 2015

L'Audiència Nacional suspèn l'ingrés a la presó dels condemnats pel setge al Parlament

18/06/2015

La suspensió durarà fins que es resolgui la petició d'indult que ha fet la defensa dels vuit acusats.


Agències





L'Audiència Nacional ha suspès l'ingrés a la presó dels vuit condemnats pel setge al Parlament el 15 de juny de 2011, durant una protesta convocada contra les retallades, fins que es resolgui la petició d'indult que han tramitat davant el Ministeri de Justícia.

La Secció Primera de la Sala penal ha paralitzat el compliment de les penes de presó perquè les parts personades no s'han oposat a aquesta mesura.

A més a més, coincideixen "circumstàncies socials concurrents" i el vot particular formulat a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, que considerava "proporcional" que la petició d'un indult parcial suspengués l'execució de la pena dels acusats sense antecedents penals.


L'Audiència Nacional ha comunicat la seva decisió al Registre Central de Penats i Rebels.  

El Tribunal Suprem va anul·lar el març passat la primera sentència de l'Audiència Nacional que va absoldre als implicats en la protesta al Parlament i va condemnar a tres anys de presó a vuit d'ells per un delicte contra les institucions de l'Estat.

En la seva sentència els magistrats van analitzar la interpretació realitzada per l'Audiència Nacional en relació amb la col·lisió de dos drets fonamentals en conflicte: el de llibertat d'expressió i el de reunió.

Van concloure que l'Audiència Nacional va incórrer en un "patent error" a l'hora de solucionar aquest conflicte sorgit per la convergència de béns jurídics constitucionalment protegibles, ja que aquests dos drets "topaven amb el dret de participació dels ciutadans a través dels seus legítims representants en l'òrgan legislatiu".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/l_audiencia_nacional_suspen_l_ingres_a_la_preso_dels_condemnats_pel_setge_al_parlament_109980.php