dilluns, 15 de juny del 2015

ERC planteja avançar la DUI si l'Estat «ens obliga»

"És un recurs que tenim a l'abast com a país"

El full de ruta pactat amb CDC la situa al cap de divuit mesos del 27-S

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015.


| Actualitzat el 15/06/2015 a les 13:15h
El nou portaveu d'ERC, Sergi Sabrià. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.
El nou portaveu d'ERC, el palafrugellenc Sergi Sabrià, assegura que la seva formació té clar que la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) "és un recurs que tenim a l'abast com a país", que s'exercirà al cap de divuit mesos de creació d'estructures d'Estat. "Hem plantejat que la DUI sigui al final. Però si ens obliguen, podríem fer-la abans. No renunciem a les eines que tenim", ha exposat.

El full de ruta pactat per CDC i ERC estableix que, l'endemà del 27-S, comenci un nou període constituent en què es preparin les bases per al nou Estat català, que naixeria al cap de divuit mesos de la mà d'una DUI. Una diferència cabdal respecte el que planteja la CUP, que reclama el trencament unilateral ja d'entrada.

Divendres, el govern espanyol va decidir de recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la incipient creació d'estructures d'Estat que ja ha plantejat l'actual Govern. "L'Estat és avorridament previsible", ha constatat Sebrià. "El que planteja l'Estat és el que tots plantejàvem. Hem de continuar treballant segons el previst, sense deixar de banda cap de les eines que tenim", ha conclòs.
Enllaç noticia :