dilluns, 8 de juny del 2015

Els militars preparen la reacció: "pitar el himno es similar a quemar una bandera de España"

Dilluns, 8 de juny de 2015 10:30 h

Les forces armades demanen equiparar l’himne a la bandera i sancionar així les xiulades a l’himne als estadis de futbol


Segons informa el digital sobre actualitat militar Benemérita al dia, els militars estarien preparant una queixa al ministeri de Defensa en relació a la xiulada a l’himne de la final de Copa. Els militars estarien profundament ofesos, ja que consideren que “Pitar el himno de España es similar a quemar una bandera de España”.
 
 
Les forces armades creuen que no hi haurà conseqüències jurídiques substancials a la xiulada. L’himne no té la consideració jurídica que té la bandera, per això volen que tots dos símbols s’equiparin jurídicament, en un escrit que estan preparant dirigit a Pedro Morenés.

Mentre xiular l’himne és gratuït, cremar una bandera pot comportar penes de fins a un any de presó, segons afirma el Codi Penal.


Lesa forces armades s’aferren a aquesta comparació per intentar buscar una sanció que col·lapsaria totes les presons de l’Estat, si realment es pretén empresonar tota la gent que va xiular al Camp Nou.

Caldrà veure si això també serviria per sancionar els aficionats espanyols que xiulen himnes forans com el francès.

“A las Fuerzas Armadas, a los militares, se nos ha encomendado la defensa de la soberanía nacional, la integridad territorial de España… y también proteger el ordenamiento constitucional. Y esto último nos legitima para dar un paso al frente y decir ‘mire, no se puede pitar el himno de España porque, haciéndolo, usted está ultrajando a España”.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/412034/els-militars-preparen-la-reaccio-pitar-el-himno-es-similar-a-quemar-una-bandera-de-espana