dissabte, 13 de juny del 2015

El govern obrirà delegacions al Vaticà, Marroc i Portugal

13/06/2015

"Tots tres estats tenen un pes simbòlic i polític rellevant", ha afirmat Homs en la cloenda de la mostra catalana a l'Expo de Milà.

 

Redacció / Agències



Ciutat del Vaticà


Vint-i-quatre hores després que l'executiu espanyol presentés una bateria de recursos al TC contra les incipients estructures d'estat catalanes, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat avui -a l’acte de cloenda de la mostra catalana Expo in città de l’Expo Milà 2015- que el govern aprovarà la setmana que ve la creació de tres noves delegacions al Marroc, Ciutat del Vaticà i Portugal, tres estats que tenen “un pes simbòlic i polític molt rellevant”.

Segons la mà dreta d'Artur Mas, es tracta d’obrir “un espai de relació econòmica i òbviament un espai de relació humana” amb aquests països, una iniciativa que suposa un “salt qualitatiu per anar-nos projectant”.


El conseller ha situat la importància d’obrir aquestes noves delegacions en el fet que avui la comunitat de l’exterior més nombrosa present a Catalunya procedeix del Marroc, mentre que amb Portugal s’hi comparteix una relació econòmica i cultural "molt viva".

Juntament amb l’aprovació per part del govern d’aquestes noves delegacions, la setmana que ve “també es posarà en marxa la delegació de Roma, que ja va ser aprovada temps enrere”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/el_govern_obrira_delegacions_al_vatica_marroc_i_portugal_109797.php