dimecres, 15 d’abril del 2015

Sala-i-Martín: “Si Catalunya vaga pels segles dels segles, Espanya no podrà pagar el deute”

Dimecres, 15 d'abril de 2015 09:50 h

L’economista defensa que Espanya està començant a créixer malgrat les polítiques del Partit Popular


El professor de la Universitat de Columbia, Xavier Sala-i-Martín, ha defensat avui que segons la seva percepció, els americans estan a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Les dues principals preocupacions que tenen respecte a aquest tema és el deute i el jihadisme.


Sala-i-Martín defensa la viabilitat de la independència


Sala-i-Martín diu que si tal i com diu el ministre d’Exteriors García-Margallo, Catalunya ha de vagar pels segles dels segles per l’espai, o bé fer-ho durant tres generacions (ni dos ni quatre, tres concretament), això voldrà dir que Espanya no podrà pagar el deute contret i aleshores els americans intervindran per asseure’ls a la taula.

Per l’economista, el creixement econòmic espanyol es deu a un canvi de tendència generalitzat. “Espanya creix, com també ho està començant a fer Grècia”. Espanya creix malgrat les polítiques del Partit Popular, no gràcies a elles. 



“Quan va haver el repunt de la crisi, el 2012, el govern popular va apostar per fer l’última cosa que havia de fer per incentivar l’economia: apujar els impostos”.

Les principals preocupacions dels americans respecte el procés d’independència català, doncs, són dues: que l’Estat espanyol pugui pagar el deute, i que Catalunya no esdevingui la porta d’entrada del jihadisme a Europa. 


Sala-i-Martín diu que Espanya sempre ha estat un soci bastant fidel dels EUA en matèria antiterrorista, i n’esperen el mateix d’un nou Estat català.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/397890/sala-i-martin-si-catalunya-vaga-pels-segles-dels-segles-espanya-no-podra-pagar-el-deute