dimecres, 1 d’abril del 2015

Rajoy vol portar ara el full de ruta als tribunals

01/04/2015

FULL DE RUTA

El president espanyol envia a l’Advocacia de l’Estat el document acordat per CDC, ERC, ANC, Òmnium i l’AMI.


Nerea Rodríguez


Rajoy, al Congrés


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha activat l’Advocacia de l’Estat amb l’objectiu de portar el full de ruta sobiranista acordat per CDC, ERC, ANC, Òmnium i l’AMI als tribunals. Segons publica el diari ‘El Mundo’, l’Executiu espanyol “està disposat en aquesta ocasió a frenar el nou pas sobiranista tan bon punt adquireixi tints d’institucionalitat”.

Així, va ser ahir mateix quan Rajoy va reclamar a l’Advocacia de l’Estat un estudi dels documents subscrits i els actes duts a terme pels dirigents de CDC i ERC. Segons el mateix diari, el president espanyol “no sembla disposat a deixar passar el temps sense actuar”.


Alhora, revela que l’estratègia de l’Executiu espanyol no serà la mateixa que la del 9 de novembre, quan es va esperar fins el final per donar passos davant dels tribunals.

Tot i això, ‘El Mundo’ explica que els serveis jurídics de Presidència veuen dificultats a l'hora d'actuar de manera imminent davant dels tribunals, ja que de moment la fulla de ruta no és més que una declaració programàtica subscrita per partits.

El fet que el Govern català com tal no s'hagi adherit oficialment a la mateixa dificulta la interposició de cap demanda.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/rajoy_vol_portar_el_full_de_ruta_als_tribunals_107670.php