dimarts, 7 d’abril del 2015

“Mantindrem l’acció exterior perquè Catalunya sigui acceptada com a estat sobirà”

Dilluns, 6 d'abril de 2015 21:55 h

Albinyana afirma que l'acord amb Califòrnia serveix per "defensar els interessos" dels catalans i que es continuarà amb la projecció internacional "amb o sense traves de l'estat".



El director general d'Afers Exteriors, Roger Albinyana; amb el delegat del Govern a Estats Units, Andrew Davis, i director general de Relacions Exterios, Iban Rabasa, entrant a l'edific governamental de San Francisco on s'ha signat el document


(ACN).- El secretari general d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, ha avisat el president el govern espanyol, Mariano Rajoy, que la Generalitat mantindrà l'acció exterior, "amb o sense traves de l'estat". "Ho continuarem fent, sabem que perquè Catalunya pugui ser acceptada com un estat sobirà al món, hem de fer un esforç per fer-nos presents", ha assegurat. Ho ha dit després de les declaracions de Rajoy en una entrevista a RNE aquest dilluns i just el dia que el Govern ha signat un acord amb l'estat de Califòrnia.
 
una entrevista a RNE aquest dilluns i just el dia que el Govern ha signat un acord amb l'estat de Califòrnia.



"L'acció exterior serveix per defensar el interessos dels catalans", ha assegurat Albinyana poc abans de rubricar el text.

Catalunya i Califòrnia signen un acord de cooperació empresarial
 


San Francisco (ACN).- El secretari general d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el director de l'oficina del governador de promoció econòmica i empresarial, de Califòrnia, i Kish Rajan, han signat aquest dilluns un acord de cooperació empresarial.


El document preveu facilitar la tasca a les companyies que vulguin operar a qualsevol els dos territoris i a més pretén l'intercanvi de coneixement en medi ambient i recursos hídrics, captació de turisme, cultura, o reforçar els acords preexistents en universitats, entre altres. 

Per Albinyana és un "paraigua institucional amb un territori econòmicament fort i potent" i ha subratllat que Califòrnia ha vist una Catalunya "atractiva" en "actius tangibles i intangibles" 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/396331/mantindrem-laccio-exterior-perque-catalunya-sigui-acceptada-com-a-estat-sobira