dilluns, 20 d’abril del 2015

Malgrat tot, només PP i PSOE sumen, la gran coalició espanyola està a tocar

Dilluns, 20 d'abril de 2015 10:05 h

Una enquesta d’El Periódico deixa un mínim de dos terços de diputats al Congrés clarament contraris a un referèndum a Catalunya


El bipartidisme deixaria de ser una realitat si ara es celebressin eleccions al Congrés espanyol i els resultats fossin els de l’enquesta que avui publica El Periódico. Ciudadanos es faria amb més de 50 escons i deixaria un escenari de quadripartidisme però, malgrat tot, només PP i PSOE sumarien, així que una coalició entre els dos partits tradicionals ara estaria més a prop que mai. 





Augment substacial de Ciudadanos

El PP aguantaria com a primera força, amb entre 102 i 107 diputats. Podemos notaria el desgast del cas Monedero i de la manca de credibilitat en les propostes, i baixaria fins els 78-82. PSOE seguiria de prop la formació de Pablo Iglesias, amb 75-78 escons, i Ciudadanos sorgiria amb força amb 55-59. 


Trauria vots dels populars, però també de ciutadans farts del bipartidisme però que s’ha desenganyat de Podemos. Rivera no ha tocat sostre, però la política d’aliances als municipis i comunitats autònomes després del maig podria desgastar-lo.

PP, PSOE i Ciudadanos sumarien per fer una nova Constitució i segellar la unitat d'Espanya



Amb tot, descartat un acord PP-Podemos, una coalició entre els dos partits tradicionals és a hores d’ara un escenari força factible. Potser a Espanya costaria de pair, però Angela Merkel no arrufaria el nas.

La GroKo (Große Koalition), com li diuen a Alemanya, és l’opció que la cancellera utilitza per mantenir l’estabilitat al país.En qualsevol cas, l’enquesta d’El Periódico deixa ben evident als partits de la tercera via que després de les eleccions de novembre no hi haurà cap opció de celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. 

PP, PSOE i Ciudadanos sumarien dos terços a la cambra baixa espanyola (235 diputats) i podrien fer fins i tot una nova Constitució per segellar la unitat d’Espanya. D'altra banda, la projecció d'El Periódico dóna entre 10 i 12 escons per CiU, i entre 6 i 8 per ERC. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/398965/malgrat-tot-nomes-pp-i-psoe-sumen-la-gran-coalicio-espanyola-esta-a-tocar