dilluns, 20 d’abril del 2015

Fusió o absorció del diari ARA per part d’El Periódico?

Dilluns, 20 d'abril de 2015 05:00 h

El màxim accionista del diari ARA, Ferran Rodés, preveu acompanyar al grup Planeta per entrar com accionista de la capçalera del Grup Zeta, El Periódico


Segons diferents informacions a les que hem tingut accés, en poques setmanes es podrien  produir canvis en els mitjans de la premsa escrita a Catalunya, la crisi de vendes en paper provocarà nous canvis. Si fa mesos es va fer públic l’interès del Grup Planeta d’entrar a l’accionariat d’ El Periódico, procés retardat per la mort de José Manuel Lara que ara els seus hereus han decidit recuperar, tot apunta que aquesta operació aniria acompanyada per l’entrada en el capital de la capçalera barcelonina del màxim accionista del diari ARA, Ferran Rodés, amb la intenció de fusionar, o més bé diluir, l’ARA dins l’estructura d’ El Periódico, quelcom semblant al succeït per part d’ El Punt amb l’històric AVUI. 
 
 
 
 L’AVUI es va diluir dins del diari El Punt, el diari ARA ho farà dins d’El Periódico?

Malgrat que l’operació podria semblar inversemblant per l’anunciada presència del Grup Planeta a la capçalera del Grup Zeta, cal recordar que Lara ja va compartir propietat dins del diari AVUI abans de la compra d’aquest per l’empresa editora del diari El Punt. L’entrada de Ferran Rodés dins del Grup Zeta li permet buscar una sortida a l’actual situació del diari ARA que necessitada de continuades aportacions de capital. Diluir-lo dins d’El Periódico pot ser una sortida per les intencions de l’empresari.

El diari ARA partidari del procés independentista, nascut durant el govern del tripartit, podria ara diluir-se dins d’un grup de comunicació gents proper al procés

El projecte del diari ARA va néixer durant el govern del tripartit sota la batuta del Grup Cultura 03 i un seguit d’inversors i periodistes mediàtics, i en una segona fase Ferran Rodés va exigir una ampliació de capital que forçà la sortida de Cultura 03 i va deixar Rodés com a màxim accionista. Si es confirmen les notícies, el procés perdrà un dels grans mitjans favorables a la sobirania plena de Catalunya i passarà a diluir-se dins d’un dels grups de comunicació que s’ha mostrat més contrari al procés.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/398927/fusio-o-absorcio-del-diari-ara-per-part-del-periodico