dijous, 2 d’abril del 2015

La Tribune: "Els independentistes, a punt per a les eleccions del 27-S"

02/04/2015

PLEBISCITÀRIES

El diari econòmic francès assegura que després de l'acord pel full de ruta, el sobiranisme ja és davant d'un tram decisiu.

 
 
Xavier Lladó
 
 
 
 


El diari econòmic francès 'La Tribune' publica un extens article sobre el procés sobiranista on assegura que hores d'ara "els independentistes són a punt per a les eleccions del 27-S" després que els dos principals partits sobiranistes s'han posat d'acord sobre el full de ruta. Ara, doncs, l'únic objectiu ja és el 27-S. Explica que després del "fracàs" de posar en marxa una llista unitària, l'objectiu del president ha estat el full de ruta.

Romaric Godin, que és qui signa l'article (redactor en cap adjunt a economia), recorda que el president ha parlat sempre d'"oportunitat històrica" i que és un missatge que s'adreça també als socialistes independentistes (MES) i a l'esquerra independentista (CUP) advertint que si es perd aquest tren l'oportunitat de fundar un Estat no es presentarà més". Creu que Mas tracta de "dramatitzar" aquesta qüestió.

El diari opina assegura que la qüestió "central" del procés és la "legalitat" i indica que el full de ruta estableix que "el mandat popular català depassa la legalitat constitucional catalana" i que "els signants es comprometen a no sotmetre el procés a cap forma de disputa o validesa jurídiques" (en relació a la validesa espanyola), per la qual cosa "envia un missatge clar al tribunal constitucional que després d'haver podar l'estatut d'autonomia del 2010 i el referèndum del 9-N, ara sens dubte tindrà la temptació d'acabar amb el procés que surti del 27-S". 
 
Com reaccionaran les autoritats espanyoles davant la victòria independentista el 27-S? És el "cor de la qüestió", a l'entendre del diari, "per ara no hi ha resposta", assegura.
 
 
Enllaç noticia :