dimecres, 22 d’abril del 2015

La Hisenda catalana ja prepara el pla antifrau

22/04/2015

FRAU

La Generalitat preveu incrementar en 600 efectius el personal de l'Agència Tributària de Catalunya l'any 2018.


Xavier Lladó


El conseller d'Economia, Andreu MMMMMMMMMas-Colell


 La Hisenda catalana ja prepara el pla antifrau. La Generalitat ha presentat avui un pla per prevenir i reduir el frau fiscal a Catalunya amb el qual busca potenciar l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), un organisme que té ara 324 funcionaris i que el 2018 espera comptar amb uns 600 efectius, fet que suposa un augment del 85%.

La directora de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), Teresa Ribas, ha explicat en roda de premsa que aquesta és almenys la previsió de creixement del personal que fa per als pròxims anys l'ATC, un organisme que l'actual govern català espera convertir en una veritable Hisenda catalana.


Mesures



El pla recull un total de 86 mesures, entre les que destaquen el propòsit del Govern de crear una bústia en línia per rebre denúncies de pràctiques fraudulentes en matèria tributària, que podran ser anònimes, ha aclarit Boixareu.

El pla també preveu identificar casos de deslocalitzacions fraudulentes de contribuents per no pagar impostos a Catalunya o bé la creació d'equips d'investigació patrimonial per descobrir patrimonis.

Potenciar la inspecció i el control en sectors com el turístic, el joc, l'immobiliari o bé les subhastes són altres objectius d'aquest pla, que també contempla campanyes pedagògiques entre la ciutadania per augmentar la recaptació voluntària així com atorgar distintius de bon contribuent.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/la_hisenda_catalana_ja_prepara_el_pla_antifrau_108299.php