dijous, 9 d’abril del 2015

Els edificis emblemàtics de Barcelona on els gihadistes volien atemptar

09/04/2015

GIHADISME

El grup, que era "complet, estructurat i vinculat a l’Estat Islàmic", preparava un atac terrorista a la capital catalana.


Alèxia L. Ferret



Plaça Catalunya


La cèl·lula gihadista desarticulada ahir a Catalunya tenia la intenció de cometre un atemptat al nostre país, concretament a Barcelona, encara que ja no suposaven cap perill perquè feia tretze mesos que estaven controlats per la policia.

La plaça de Catalunya, el Parlament, el centre comercial les Arenes de la plaça d’Espanya, la comissaria dels Mossos d'Esquadra en aquesta mateixa plaça d’Espanya i la caserna general de la policia de la Generalitat a Sabadell, el complex policial Egara, eren els objectius que tenien els gihadistes per atemptar a Barcelona. Els Mossos han descobert fotografies i vídeos d'aquests edificis als mòbils dels detinguts.


En roda de premsa, el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va informar ahir que l'operació s'ha saldat amb onze detinguts per presumpte gihadisme.

Els detinguts són onze homes i una dona, d'entre 17 i 45 anys i nacionalitats espanyola, marroquina i paraguaiana, cinc d'ells conversos, segons ha explicat el conseller d'Interior.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/04/els_edificis_emblematics_de_barcelona_on_els_gihadistes_volien_atemptar_107838.php