dijous, 2 d’abril del 2015

Centenars de persones es manifesten contra l'apagada de les emissions del 3/24 i el 33/Super3 a les Balears

Redacció





Protesta per l'apagada de les emissions dels canals  3/24 i 33/Super3 a les Illes Balears. Centenars de persones s'han concentrat davant la seu del govern de les Illes a Palma per reclamar la represa de les emissions i criticar la decisió del govern del PP. Els manifestants critiquen que s'hagi volgut reduir la mesura a "una conseqüència tècnica". Per ells, tot plegat suposa una mostra més de l'actitud de l'executiu de José Ramón Bauzá en contra de la llengua i la cultura pròpies.

El president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, considera que la reubicació de la TDT no és incompatible amb el manteniment de les emissions perquè "es resoldria el problema activant els múltiplexs insulars". Així ho ha assegurat en la lectura del seu manifest davant del Consolat del Mar. Segons ha dit també, l'executiu balear té sobre la taula des del 2014 una proposta de la seva entitat "tècnicament possible" que consisteix a passar "els dos canals d'IB3 als múltiplexs insulars per no prescindir dels canals de TV3".


Si el govern no rectifica, l'OCB demanarà a totes les forces polítiques que es presentin en les pròximes eleccions que es comprometin públicament a recuperar les emissions del 3/24 i del canal 33/Super3 a les Balears i a garantir la recepció íntegra de TV3. Precisament, entre els manifestants, hi havia representants de diferents formacions polítiques com el PSIB, MES, Esquerra Unida, PI o Podem.




Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/centenars-de-persones-es-manifesten-contra-lapagada-de-les-emissions-del-324-i-el-33super3-a-les-balears/noticia/2654308/