dimecres, 29 d’abril del 2015

A LES MUNICIPALS: INDEPENDÈNCIA.

Diumenge, 26.4.2015. 15:31 h



Ignasi Planas

Ho he reconegut en públic i en privat i no em sap greu tornar a fer-ho ara, jo sempre voto independència: a les eleccions generals, autonòmiques, europees i municipals, però també quan voto el President del Barça, quan voto el Degà del Col·legi d’Advocats o qualsevol altre càrrec o qüestió que se’m plantegi. No us podeu imaginar les ganes que tinc de poder deixar de fer-ho, però de moment no hi ha més remei.

A l’acte de l’ANC al Palau Sant Jordi del passat divendres 24 d’abril, vàrem trobar-nos més de 20.000 persones que segons sembla fem el mateix. Comparteixo per tant amb l’ANC i amb tants i tants catalans i barcelonins que també en aquestes eleccions es vota independència i cal parlar d’independència, potser no només d’independència, però si de forma principal.

Potser algú es creu que els altres no ho fan? Els votants del PP, de Ciudadanos o del PSC no voten en clau d’unitat d’Espanya? El suport que està rebent Ada Colau dels mitjans espanyols no és correspon amb la seva funció de submarí contra l’independentisme? No badem: les eleccions del 24-M i les del 27-S són les dues mobilitzacions independentistes més importants de 2015.


Davant d’aquesta situació vaig quedar parat sentint l’Alcalde Trias demanar al President Mas que no es parlés d’independència en aquestes eleccions. Però més aturat vaig quedar encara veient que Unió Democràtica decidiria quina és la seva postura respecte del procés cap a la independència el 14 de juny, és a dir, passades les eleccions municipals. Com s’entén?

Unió Democràtica de Catalunya pretén que se’ls voti sense que els ciutadans sàpiguen si aquest partit està per la independència. Però aleshores, els regidors d’Unió al consistori barceloní votaran a favor de propostes que afavoreixin el procés independentista? “Ho decidirem el 14 de juny” diuen. Ho decidiran quan ja se’ls hagi votat! Ens trobem davant d’un insult democràtic, d’un autèntic engany en tota regla.

Duran Lleida sap que Unió i Convergència arribaran trencats al 27-S, però no vol renunciar a uns regidors a l’Ajuntament de Barcelona que li seran molt valuosos en futures negociacions. I Trias també ho sap perfectament, però la seva única preocupació és ara la reelecció, al preu que sigui.

D’entre moltes altres coses el nostre país necessita una forta regeneració democràtica, tant dels nostres representants polítics, com de tots nosaltres. Que algun independentista estigui disposat a votar un partit com Unió a les properes municipals, tot i que ja li han confessat que decidiran si són o no independentistes passades les eleccions, demostra que hi ha molts ciutadans que necessiten tornar a creure en si mateixos, en la força del vot i en el necessari compromís ètic que ha d’impregnar l’actuació política en tots els seus àmbits.

Ignasi Planas.
Candidat de Millor Barcelona (Reagrupament + Solidaritat) a l’Ajuntament de Barcelona.


Enllaç noticia :

http://in.directe.cat/ignasi-planas/blog/13766/a-les-municipals-independencia