dilluns, 9 de març del 2015

Un demolidor informe de la CE deixa per terra la independència judicial espanyola

Dilluns, 9 de març de 2015 14:40 h

L’Estat espanyol seria el 97è estat de tot el món pel que fa a independència judicial


Un informe de la Comissió Europea per part de departament que dirigeix la comissionada de Justícia, Consumidors i Igualtat, Vĕra Jourová, deixa l’Estat espanyol a la cua en independència judicial i en penúltim lloc pel que fa a igualtat. El sistema de divisió de poders espanyol, en entredit.La Comissió Europea ha publicat el ‘The 2015 EU Justice Scoreboard’, l’informe que dóna un cop d’ull a la qualitat, independència i eficiència dels sistemes judicials dels Estats membres. Segons la comissionada de Justícia, Vĕra Jourová, l’informe indica les tendències en aquests aspectes.



Quadre de l'informe que mostra com Espanya està a la cua en independència judicial
© Comissió Europea


Independència judicial

Segons aquest informe, doncs, l’Estat espanyol se situa com el quart Estat de la Unió Europea, començant per la cua, pel que fa a independència judicial. En aquest aspecte, s’ha produït un retrocés respecte els anys anteriors que li dóna una puntuació final força baixa de 3,3 punts sobre 7. El quadre també assenyala que en relació a un rànquing global de 144 països, Espanya estaria en el 97è lloc pel que fa a aquest aspecte.

Igualtat



Pel que fa a igualtat, la gairebé nul·la presència de les dones en els òrgans judicials fa posar els pèls de punta. L’informe indica, per exemple, que a la cort suprema espanyola la presència femenina és tant sols d’un 12%, la segona dada més baixa de la UE, tant sols per darrera del Regne Unit.

Eficiència judicial

Malgrat les diferències metodològiques que hi pot haver en el càlcul als diversos Estats membres, Espanya apareix com el cinquè país, amb referències del 2010, on es requereix més temps per resoldre litigis de caire civil, comercial, administratiu i d’altres. La mitjana oscil·la entre els 500 dies per cas, un clar exemple de l’ineficiència de l’administració espanyola, quan a la gran majoria de països de la Unió es trigua menys de 200 dies.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/390431/un-demolidor-informe-de-la-ce-deixa-per-terra-la-independencia-judicial-espanyola?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook