dimarts, 17 de març del 2015

SCC denunciarà davant la Junta Electoral la presència d'estelades en edificis públics

Joaquim Coll demana neutralitat a les institucions

Considera que la situació és més pròpia “d'altres èpoques no democràtiques de la història europea”.


17/03/15 16:21 - BARCELONA -



Estelades onejant a la Plaça Espanya Foto: ACN.
 

El vicepresident de Societat Civil (Anti)Catalana (SCC) Joaquim Coll ha anunciat aquest dimarts que l'entitat denunciarà davant la Junta Electoral Central la presència d'estelades en edificis públics. L'executiva de SCC s'ha reunit al Parlament amb PSC, PPC i C's per presentar-los aquesta iniciativa, que portaran a terme pocs dies abans que s'iniciï la campanya electoral de les eleccions municipals.

“No es tracta d'obrir una guerra de banderes. Volem simplement que es respecti la neutralitat i que onegin les banderes oficials”, ha explicat.


Per al vicepresident de l'entitat, les banderes estalades representen els partits polítics independentistes i, per tant, es fa propaganda d'aquest moviment des de les institucions. “No és de rebut que els ajuntaments pengin des les seves façanes la bandera d'un moviment polític”, ha opinat.

Per a SCC aquest és un exemple de “mala cultura democràtica”, que recorda a “altres temps de la història europea”. Coll ha evitat fer una referència explícita al nazisme, però sí que ha opinat que “quan els periodistes europeus (alemanys, francesos i de l'Europa de l'Est) vénen a Catalunya i ho veuen, recorda a altres temps”.

Coll ha lamentat que, de vegades, el nacionalisme català “banalitzi” la qüestió de les banderes. “És molt important que, ara que entrem en una època electoral, les institucions siguin curoses amb la seva neutralitat”, ha destacat.

Darrera actualització ( Dimarts, 17 de març del 2015 16:29 )


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/833296-scc-denunciara-davant-la-junta-electoral-la-presencia-destelades-en-edificis-publics.html