dimarts, 17 de març del 2015

Margallo fa marxa enrere: No tancarà ambaixades catalanes

17/03/2015

ACCIÓ EXTERIOR

Malgrat l'anunci que va ser Soraya Sáenz de Santamaría, el govern espanyol admet que no és possible.


Xavier Lladó



Margallo, avui al Círculo Ecuestre de Barcelona

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha fet fa marxa enrere i assegura ara que no tancarà ambaixades catalanes. Tot i que la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar fa dues setmanes la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’acció exterior catalana i contra les seus de Viena i Roma, el govern espanyol admet ara que no és possible el tancament.

"En cap cas es tancaran" ambaixades de Catalunya a l'exterior, ha aclarit avui el ministre a Barcelona, que ha reconegut que és decisió de cada comunitat decidir quines delegacions manté tot subratllant el paper que juguen per potenciar l'exportació.


Margallo ha aterrat al Círculo Ecuestre amb la voluntat d'estendre de no trepitjar cap ull de poll i ha evitat polemitzar sobre les ambaixades catalanes que sovint el PP demana que es tanquin.

Això sí, ha deixat clar que el poder recau sobre l'ambaixador espanyol i que des del govern espanyol es recomana que els funcionaris que representen altres comunitats s'instal·lin a les oficines de les ambaixades espanyoles per poder estar "a més països a menys cost".

"La meva convicció és que és més barat i eficaç crear sinergies per afavorir l'exportació", ha assegurat. Al seu parer, no només es produeix un estalvi en infraestructura, sinó també un aprofitament dels experts en totes les matèries que tenen les ambaixades espanyoles.

L'hipotètic tancament de les delegacions de la Generalitat a l'exterior era molt problemàtica fins i tot tècnicament, ja que el govern espanyol no tenia una manera clara d'executar-la, ja que no disposa de forces de seguretat a l'estranger.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/margallo_fa_marxa_enrere_no_tancara_ambaixades_catalanes_107254.php