dimarts, 3 de març del 2015

Oriol Junqueras se sotmetrà a primàries abans de les plebiscitàries

Dimarts, 3 de març de 2015 08:50 h

El president d’ERC ha decidit renovar el càrrec just abans de les plebiscitàries, segons informa RAC1


Jordi Basté ha anunciat aquest matí al programa ‘El món a RAC1’, que el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha decidit renovar els càrrecs de president que actualment ocupa ell, el de secretari general, ocupat per Marta Rovira, i de trenta membres del Consell Nacional aquest setembre.



Oriol Junqueras, president d'ERC



 Aprofitar l’impuls de les municipals

Esquerra Republicana preveu uns bons resultats per a les eleccions del 24 de maig. En aquest context, els republicans aprofitarien per organitzar un conclau el mateix setembre que servís per reforçar la posició del seu equip de cara a les eleccions del 27 de setembre, i tornar a presentar Junqueras com a candidat a la presidència de la Generalitat sense oposició. ERC buscaria també legitimar l’estratègia d’acostament a CiU, en un moment en el qual segurament caldrà un govern d’unitat nacional entre les dues principals forces del país.

Esquerra tanca una trentena d’acords amb Avancem


Oriol Junqueras és president des de 2011, quan va agafar el relleu a la presidència a Joan Puigcercós, en un procés pactat que es va conduir amb molta més naturalitat que el congrés convuls de 2008 on es van arribar a presentar fins a quatre candidatures diferents.

Des d’aleshores fins ara, ERC ha optat per acostar-se a CiU amb un pacte de Govern, a la vegada que ha anat creant un pol d'atracció per als exsocialistes descontents.

El pacte amb Avancem escenificat ahir per Marta Rovira i Joan Ignasi Elena per concórrer a trenta municipis junts a les municipals, és també una crida a d’altres moviments de l’òrbita com MES, per configurar majories independentistes als ajuntaments, que serveixin com a trampolí per exercir la plena sobirania passades les plebiscitàries.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/389540/oriol-junqueras-se-sotmetra-a-primaries-abans-de-les-plebiscitaries