divendres, 6 de març del 2015

L’Estat vol fulminar tota relació catalana amb l’exterior

Divendres, 6 de març de 2015 17:00 h

El govern espanyol i el TC es tornen a aliar, ara per atacar la llei catalana d’acció exterior i el Síndic de Greuges


L’Estat no varia ni un pèl l’estratègia que ha seguit des de fa dos anys: intentar carregar-se el procés amb l’asfixiant suspensió de qualsevol llei que pugui ser una eina per la causa. Avui li ha tocat el rebre a les relacions internacionals del Síndic de Greuges i a la llei catalana d’acció exterior. El govern de Rajoy ha recorregut la legislació al TC i, quan l’Alt Tribunal l’admeti a tràmit, en qüestió de dies, quedarà suspesa.



El nou representant permanent català a la UE, Amadeu Altafaj

 Temen la capacitat d'Amadeu Altafaj

El text havia passat desapercebut per la maquinària estatal des que es va aprovar fa tres mesos, però ara s’han adonat del ‘perill’ que suposava amb el nomenament d’Amadeu Altafaj com a representant català permanent a la UE i l’obertura de delegacions a Roma i Viena.

Aquestes dues accions podrien quedar revocades si els dotze famosos jutges ho decideixen. Per assegurar el tret, però, l’executiu de Rajoy ha enviat paral·lelament les noves delegacions i el nomenament d’Altafaj a la justícia ordinària també, segons ha recordat Soraya Sáenz de Santamaría després del consell de ministres.


La llei catalana d’acció exterior es va aprovar el novembre passat fins i tot amb els vots del PSC. La CUP es va abstenir per considerar-la insuficient.
                                               
La bateria de decisions judicials en contra de l’autogovern català s’ha cobrat una altra víctima avui al migdia: l’Alt Tribunal ha denegat algunes de les competències del Síndic de Greuges.

Concretament, tomba la condició d’autoritat catalana per a la prevenció de la tortura. Diu que és una competència amb massa projecció exterior per a una Comunitat Autònoma.

Les dues decisions d’avui deixen clar que d’entre les iniciatives de la Generalitat, les que impliquen relacions internacionals irriten en especial a l’Estat. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/390207/lestat-vol-fulminar-tota-relacio-catalana-amb-lexterior