dilluns, 2 de març del 2015

Laporta, indignat perquè no el deixen declarar en català

02/03/2015

LLENGUA

El jutge demana que ho faci en espanyol, o que comparegui un altre dia que hi haurà l'intèrpret.


Xavier Lladó





L'expresident del Barça, Joan Laporta, s'ha indignat perquè no l'han deixat declarar en català. El jutge li ha demanat que ho fes en espanyol, o que comparegui un altre dia que hi haurà l'intèrpret. L'advocat de l'empresa MCM, Mario Conde, no parla català i com que creia que no podria entendre el que es deia ho ha demanat al jutge, que al seu torn ho ha fet a Laporta.

L'expresident ha manifestat a la sortida de la Ciutat de la Justícia la seva sorpresa perquè el jutge Antonio Morales volgués posposar la seva declaració perquè no hi havia un intèrpret a la sala per traduir al castellà. "Entenc
que en un jutjat de Barcelona, a Catalunya, després d'esperar 6 hores, o ni que fos un minut, entenc que els que tenim el català com a llengua pròpia tenim tot el dret a declarar en la nostra llengua, em sembla incomprensible que m'intentin induir a parlar en castellà, una llengua que respecto, que l'estimo", ha dit Laporta, que ha afegit a la sortida dels jutjats que "al jutge no li ha agradat del tot" la seva posició. El jutge ha cridat l'atenció de Laporta en dues ocasions.

Al final, Conde ha fet l'esforç per intentar seguir les explicacions de Laporta, que ha acudit a la Ciutat de la Justícia com a testimoni en el cas MCM, l'empresa d'Antonio García Valdecasas que reclama 100 milions al Barça per un incompliment de contracte. Laporta creu que el Barça guanyarà la Lliga i que no és el moment de desestabilitzar la institució amb declaracions sobre el seu futur. 
Enllaç noticia :