dilluns, 2 de març del 2015

Cada cop menys espanyols a la llista de més rics del món

02/03/2015

PODER ADQUISITIU

La revista Forbes en cita 21, que ja són 5 menys que l'any passat.


Xavier Lladó



Amancio Ortega


Cada cop hi ha menys espanyols a la llista de més rics del món. La revista Forbes en cita 21, que ja són cinc menys que l'any passat. L'espanyol més ric, a llarga distància dels altres, continua sent el propietari d'Inditex, Amancio Ortega, tot i que enguany passa de la tercera posició en el rànquing mundial, a la quarta, amb un patrimoni de 64.500 milions de dòlars (57.598) euros.

El segon espanyol més ric és la filla del fundador d'Inditex, Sandra Ortega. Enguany, ha guanyat dues posicions, fins el lloc 225. També creix la fortuna de Juan-Miguel Villar Mir. L'empresari ha engreixat la seva fortuna i té ara 5.700 milions de dòlars en actius (5.079 milions d'euros). Així, passa de ser el 687è del rànquing general a ser el 259è.



El propietari de Mercadona, Juan Roig, torna a ser el quart espanyol més ric i el 227è del món, amb una fortuna de 5.400 milions de dòlars (4.821 milions d'euros), mentre que Isac Andik, fundador i principal accionista de MANGO, retrocedeix dues posicions en veure reduïts els seus actius fins als 4.277 milions d'euros.

Els cinc espanyols que han caigut d'aquesta llista són Isidro Álvarez, president del Corte Inglés, que va morir el setembre de l'any passat; Francisco José Riberas Mera, president de Gestamp; Leopoldo del Pino y Calvo-Solelo; José María Aristrain y Enrique Bañuelos. 
Enllaç noticia :