dimarts, 24 de març del 2015

França i Catalunya deixen en evidència el govern espanyol

24/03/2015

Rajoy és el darrer a modificar l’agenda per l’accident aeri, a diferència de les autoritats franceses i catalanes, i rep fortes crítiques a la xarxa.


Nerea Rodríguez






França i Catalunya han deixat avui en evidència el govern espanyol, arran de l’accident aeri de la companyia alemanya Germanwings que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf amb 142 persones a bord, més 6 tripulants. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha estat el darrer a modificar l'agenda, cosa que ha provocat fortes crítiques a la xarxa.

Només minuts després de saber-se la notícia, ha comparegut davant la televisió el president de la República Francesa, François Hollande; també el primer ministre Manuel Valls ha fet declaracions, i el ministre de l’Interior, Bernard Cazeneuve, s’ha desplaçat al lloc dels fets. Tot això succeïa mentre brillava per la seva absència la reacció per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Només AENA proporcionava alguna informació sobre l’accident.

A Catalunya, poc després de l’accident la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, s'ha desplaçat cap als Alps francesos, juntament amb el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana. El conseller de l’Interior, Ramon Espadaler, s'ha dirigit a l’aeroport del Prat, on s’ha muntat un Centre de Coordinació d’Atenció al Prat on s’atendrà als familiars de les víctimes. També s'hi ha desplaçat a l'aeroport català el conseller de Territori, Santi Vila. A més, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut a les 13:30 hores.


Les banderes a mig pal al Palau de la Generalitat

En el moment que s’ha conegut la notícia de l’accident, el president espanyol es trobava a Vitòria inaugurant un denominat Centre Memorial de Víctimes. I quan ha acabat aquest acte, s’ha dirigit a inaugurar la nova seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social, un acte que sí ha suspès finalment, però no ha comparegut fins a les 13:27.

Així ho demostren també les piulades fetes als comptes de Twitter de les autoritats franceses, catalanes i espanyoles. Mentre Rajoy només piulava sobre les inauguracions a Vitòria, i no ha estat fins les 13:08 que s'ha referit a l'accident; Hollande, Valls i la Generalitat oferien informació sobre l’accident bastant abans, tal i com es pot veure a continuació:














Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/franca_i_catalunya_deixen_en_evidencia_el_govern_espanyol_107446.php