dilluns, 16 de març del 2015

ERC vol més partits a l'“acord de mínims” pel full de ruta

Junqueras confia que Unió, la CUP i ICV s'acabin afegint al pacte “en un moment decisiu” per al país, “que s'ho juga quasi tot el 2015”

Els republicans afronten les municipals amb optimisme.


15/03/15 02:00 - barcelona -

Junqueras, amb els candidats d'ERC en algunes de les principals ciutats catalanes, ahir a Barcelona Foto: ANDREU PUIG.
 

Oriol Junqueras confia que el que va qualificar d'“acord de mínims” sobre el full de ruta firmat, d'entrada, per ERC, CDC, RCat, MES, l'ANC, Òmnium i l'AMI, guanyi gruix en els pròxims mesos amb l'adhesió d'Unió, la CUP i Iniciativa, als quals va citar en aquest ordre. El líder d'Esquerra va convidar aquestes formacions “i a tothom que ho vulgui” a adherir-se a l'entesa “en un moment decisiu” per al procés sobiranista i per al futur de Catalunya que, segons va assegurar, “s'ho juga quasi tot” aquest any.

Junqueras va aprofitar la presentació del programa marc del seu partit per a les municipals per subratllar la importància de les eleccions del mes de maig. En aquest sentit,
es va mostrar convençut que els ciutadans “sabran acompanyar-nos per construir majories sòlides i clares” als municipis en unes eleccions en què Esquerra aspira, en paraules del seu president, “a obtenir alcaldies importants de l'àrea metropolitana per primer cop en la història”.


Els republicans van presentar les seves propostes per als comicis del 24-M a l'antiga Fàbrica Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu. I ho van fer amb un acte auster, en què Junqueras va comparèixer flanquejat pels candidats del seu partit en algunes de les principals ciutats del país (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, l'Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat, Rubí i Reus). Esquerra aspira a fer un salt quantitatiu als ajuntaments.

Per fer-ho, ha augmentat notablement el nombre de llistes que presentarà –més de 700– i presumeix del bon paper que, al parer del seu líder, han fet allà on han governat. “Hem assumit l'alcaldia en moltes poblacions en situacions econòmiques molt delicades i podem dir que els hem gestionat molt bé”, va destacar.

Barcelona, capital
El cap de llista d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, va ser l'únic dels candidats que va intervenir en la presentació. I ho va fer sense dissimular l'eufòria amb què Esquerra afronta les eleccions del maig. “Mai havíem viscut unes municipals amb tanta esperança i tanta il·lusió”, va admetre Bosch, que es va comprometre a treballar “perquè Barcelona esdevingui la locomotora del procés”. “Sense Barcelona no hi ha independència”, va proclamar l'actual portaveu d'Esquerra al Congrés, per a qui la capital catalana “ha d'estar al servei del conjunt del país per liderar tot allò que calgui”.

La presentació del programa marc, una mena de manual adreçat als candidats perquè el puguin fer servir de guia a l'hora d'elaborar les propostes per a cada municipi, va anar a càrrec de Cesc Iglésies, vicesecretari general d'acció política dels republicans. L'extens document conté 760 propostes polítiques i una trentena de recomanacions sobre bones pràctiques i transparència. A grans trets, el partit recomana articular les propostes segons tres compromisos: la lluita per la regeneració de la política, les iniciatives per combatre les desigualtats i l'aposta decidida amb el procés sobiranista.

LA FRASE


Estem disposats a treballar i a col·laborar amb tots els partits que vulguin fer la república catalana
Oriol Junqueras
president d'erc

Darrera actualització ( Diumenge, 15 de març del 2015 02:00 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/832473-erc-vol-mes-partits-a-llacord-de-minimsr-pel-full-de-ruta.html