dijous, 12 de març del 2015

Els eurodiputats exposen a Schulz el procés català

12/03/2015

Tremosa, Gambús, Terricabras, Maragall i Urtasun pregunten a la CE per la discriminació lingüística que va patir un ciutadà català al consolat espanyol a Brussel·les.


Nerea Rodríguez



Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Martin Schulz, Francesc Gambús, Ernest Urtasun i Josep Maria Terricabras


Els eurodiputats de CiU -Ramon Tremosa i Francesc Gambús-, d’ERC -Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall-, i d’ICV -Ernest Urtasun- s’han reunit avui amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a qui han traslladat la voluntat dels catalans de decidir el seu futur, segons ha informat el mateix Terricabras mitjançant una piulada al seu Twitter.

A més, també han presentat una pregunta a la Comissió Europea denunciant la discriminació lingüística que va patir el passat 6 de març un ciutadà català al consolat espanyol a Brussel·les. Aquest ciutadà es va personar al consolat espanyol per presentar una declaració escrita que s'havia d'enviar als Jutjats de Sabadell.


Quan va presentar el document, un dels membres del cos diplomàtic li va dir que no li podien acceptar ni enviar perquè estava escrit en català. Davant les protestes del ciutadà, van requerir a un guarda de seguretat que el fes fora de la seu consolar.

Per la seva banda, Tremosa ha fet una piulada explicant que “avui el president Martin Schulz ens ha rebut: aviat tindrem notícia!”, i hi ha afegit el hashtag #9N.







Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/els_eurodiputats_exposen_a_schulz_el_proces_catala_107117.php