dissabte, 21 de març del 2015

El full de ruta de la CUP: govern independentista i DUI immediata

Dissabte, 21 de març de 2015 14:50 h

Els ‘cupaires’ es compromet per treballar en un full de ruta conjunt amb la resta de partits i entitats sobiranistes


La CUP proposa un full de ruta per la propera legislatura amb un govern que agrupi tot l’independentisme i que proclami la DUI com a primera acció del nou Parlament. És el que es desprèn d’un dels dos documents que la formació ha fet públic aquest migdia. L’altre mostra la voluntat clara de treballar amb la resta de partits i entitats sobiranistes per acordar un full de ruta comú en una taula  de negociació més àmplia que l’actual. 




David Fdez i Quim Arrufat, de la CUP



Negociació amb partits i entitats

El partit que encapçala al Parlament David Fernández ha detallat uns passos a seguir després del 27-S, que estaran subjectes a negociació amb les altres forces polítiques i socials per traçar un camí conjunt que no implicaria llista unitària, ni necessàriament marca paraigües als comicis. La formació defensa un executiu independentista, encara que posen condicions “irrenunciables” per formar-ne part.

DUI i paquet de mesures d'emergència social


En primer lloc, proclamar la declaració unilateral d’independència just després de les eleccions. Amb la mateixa urgència, exigeixen aplicar un paquet de mesures d’emergència social “que prioritzi l’aturada dels desnonaments, retallades i privatitzacions per sobre del pagament del deute”. A partir d’aquell moment, s’hauria d’impulsar un procés de desconnexió amb l’estat i també les normatives “lesives per les classes populars” de la Unió Europea. Impulsar consultes populars sobre diversos temes, adoptar accions per assolir el reconeixement internacional i una negociació amb Espanya seran els següents passos. Ara bé, indiquen que “si no hi ha acord i l’Estat no reconeix la República catalana, els mecanisme d’unilateralitat seguiran funcionant per forçar l’Estat a negociar”.

La Taula per l'Estat propi, insuficient

A la vegada que la CUP posa condicions, també s’obre a negociar amb els altres partits i entitats independentistes d’ara al setembre per consensuar un full de ruta comú. Ara bé, expressa la insuficiència de la Taula per l’Estat propi (que, a banda dels partits només inclou ANC, Òmnium i AMI) i la inoperància del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a eines per arribar a aquest acord, així que aposta per un altre on tinguin el protagonisme els principals partits polítics, sindicats, entitats socials i “espais de mobilització i d’organització popular”. Per la Candidatura d'Unitat Popular, les entitats han de tornar a agafar el lideratge del procés. En tot cas, aquests agents han de deixar clar “el caràcter plebiscitari del 27S, eleccions que han de substituir un referèndum d’independència” perquè Espanya no l’autoritza.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/393827/el-full-de-ruta-de-la-cup-govern-independentista-i-dui-just-despres-del-27-s-1