dijous, 5 de febrer del 2015

Un pas més cap a l'expulsió del jutge Santiago Vidal de la carrera judicial

Dijous  05.02.2015  15:34

Autor/s: ACN

El promotor de l'acció disciplinària diu que ha comès dos delictes 'molt greus' 





El promotor de l'acció disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Antonio Fonseca-Herrero, demana l'expulsió del jutge Santiago Vidal de la carrera judicial. Considera que ha comès dos delictes 'molt greus' per haver participat en la redacció d'una proposta de constitució catalana.

Segons Fonseca-Herrero, Vidal ha fet activitats incompatibles amb el càrrec de jutge o magistrat i ha comès 'una falta d'ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials'. En la justificació de la seva proposició, el promotor de l'acció disciplinària diu que
Vidal ha fet declaracions públiques de forma insistent a favor de la independència de Catalunya.

La fiscalia va enviar la setmana passada al CGPJ un informe sobre el jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal. S'hi sol·licitava que fos expulsat de la carrera judicial --la màxima sanció disciplinària-- per haver participat en la redacció d'una constitució catalana. Havent rebut l'informe de la fiscalia, el jutge promotor de l'acció disciplinària, Jesús Fonseca-Herrero, ha tancat l'expedient i proposa a la comissió disciplinària l'expulsió de Vidal.


Enllaç noticia :