dimecres, 4 de febrer del 2015

Mas a Camacho: "Estem orgullosos de no assemblar-nos a vostès"

04/02/2015

PRESSUPOSTOS

La líder del PPC carrega contra el govern: "No permetrem que diguin mentides, la hisenda catalana no existirà mai!"

 

Nerea Rodríguez



Artur Mas, al Parlament el 4 de febrer de 2015


La decisió del PP de portar els pressupostos del 2015 al Consell de Garanties Estatutàries i, per tant, retardar la seva aprovació, ha estat un dels temes claus de la sessió de control al govern d’avui. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, si està disposat a modificar-los, una qüestió a la que Mas ha respost amb contundència: “Han presentat el recurs perquè s’oposen a tot i ho boicotegen tot. La partida de les estructures d’Estat representa un 0,2% del pressupost. L’altre 99,8% està destinat a allò que ha de funcionar cada dia, que és el que volen obstaculitzar”.

En aquest context, ha preguntat: “Per què ara allarguen l’aprovació dels pressupostos que inclouen partides per la pobresa energètica?”, i ha carregat contra el partit que lidera Sánchez-Camacho: “A vostès el patiment de la gent els és bastant indiferent segurament”. La líder dels populars catalans ha criticat que “han presentat uns pressupostos per les estructures d’Estat”, i ha exclamat: “Però no permetrem que diguin mentides, perquè la hisenda catalana no existirà mai”. Alhora, ha afegit: “Els posa molt nerviosos el PP. Quan ens critiquen ens dignifiquen! Els 19 diputats del PP no volen assemblar-se a vostè, perquè són els mestres de la mentida i de l’engany”.


El president de la Generalitat ha estat clar en la seva resposta: “Només volen la lluita partidista i política, i per tant també estem orgullosos de no assemblar-nos a vostès”, i ha afegit: “És més, si agafa la radiografia de la societat catalana, veurà que cada vegada hi ha menys gent que vol assemblar-se a vostès”.

Llei electoral

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha aprofitat la sessió de control al govern per carregar contra el procés sobiranista, assegurant que l’únic objectiu del govern és “separar Catalunya de la resta d’Espanya i d’Europa”, i ha fet referència també a la llei electoral, preguntant al president si en vol una de nova, amb llistes obertes, amb primàries als partits i que tots els vots valguin el mateix, independentment del territori on es voti.

Mas ha respost clarament: “Sí vull una llei electoral, però sap que fer-la no està només a les meves mans, sinó ja la tindríem. Les lleis no les fan els governs, sinó els parlaments. Sí vull listes obertes, però com el model alemany. No tinc cap inconvenient en les primàries als partits. Sobre com s’ha de comptar el vot, li faig una aposta: s’acabarà presentant a unes eleccions espanyoles amb una llei molt menys proporcional que la catalana”.






La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho




Enllaç noticia :


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/mas_a_camacho_estem_orgullosos_de_no_assemblar-nos_a_vostes_106185.php