dijous, 5 de febrer del 2015

L'ANC es prepara per a una mobilització "amb més contingut polític" el proper Onze de Setembre

L'entitat fixa el 28 de febrer com a data límit perquè els associats enviïn les seves propostes

 

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell / MANOLO GARCÍA
L'Assemblea Nacional Catalana s'activa. Amb motiu del nou calendari marcat per l'acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el passat 14 de gener, l'ANC prepara enguany la "darrera" mobilització per a l'Onze de Setembre, vigília de la campanya electoral de les eleccions anunciades pel 27 de setembre.

En un comunicat intern, al qual ha tingut accés l'ARA, l'ANC assegura que "per guanyar el 27-S cal una darrera mobilització", aquest cop, "més plena de contingut polític" que les anteriors i "més nombrosa". Així, després de tres anys consecutius organitzant banys de masses, la principal entitat del sobiranisme civil enfila la seva última mobilització abans dels comicis "definitius" —en paraules del president Artur Mas— en clau sobiranista. El 27-S, per a l'Assemblea, hauria de ser "plebiscitari" sobre la independència i hauria de servir també per escollir un "parlament constituent".

Idees per a la mobilització


Primer, va ser la manifestació del 2012 a favor de 'Catalunya, nou estat d'Europa'. Després la cadena humana, reproduint la Via Bàltica, que va recórrer 400 quilòmetres al llarg de tot el país. I l'any passat, la 'performance' va ser a Barcelona: més d'un milió i mig de persones van forjar una  gran V humana al llarg de l'Avinguda Diagonal i la Gran Via, passant per la plaça de les Glòries. La incògnita, ara, és què farà el sobiranisme civil per superar les fites assolides els darrers anys.

En el mateix document intern de l'Assemblea s'admet que de cara el 2015 no s'havia "previst" cap mobilització, ja que el full de ruta de la mateixa entitat marcava un "tempo més ràpid". De fet, els de l'ANC, en la última assemblea general a Tarragona, van fixar el dia de Sant Jordi d'enguany com a dia de la Declaració d'Independència. 

Tal com l'entitat va acceptar la data i la pregunta de la consulta que van pactar els partits sobiranistes –malgrat no ser la seva–, amb l'actualització del pacte CiU-ERC, l'ANC es torna a recol·locar. Per això busca en les seves bases les propostes per decidir el contingut de la nova mobilització i iniciar els seus preparatius.

En el comunicat, l'ANC demana a les assemblees territorials i sectorials –principals òrgans amb què s'organitza l'entitat– que discuteixin entorn de l'11-S i facin arribar les seves propostes al nucli dur de l'Assemblea. D'aquesta manera l'entitat segueix amb la tradició participativa que la caracteritza.
Per a aquest procés es marca una data límit: el 28 de febrer. Amb menys d'un mes doncs, els seus associats hauran de debatre i fer arribar les seves propostes.

"Guanyar" el 27-S

L'Assemblea Nacional Catalana doncs, pretén fer una darrera mobilització que porti a "guanyar el 27-S". El sobiranisme civil confia doncs a forjar una mobilització de "caràcter més polític", però "sense perdre el caràcter festiu genuí" de les seves manifestacions.

Aquest objectiu, creuen, només s'aconseguirà "des de la unitat dels independentistes", per aconseguir la suma de "tota la diversitat" de la societat. Aquest projecte ha de ser "inclusiu" i forjat d'"anhels de justícia social i regeneració democràtica", i capaç d'"engrescar a tothom".


Enllaç noticia :