dimarts, 17 de febrer del 2015

La CUP es reincorporarà a la Taula per l'Estat Propi

Dimarts  17.02.2015  17:42

Autor/s: ACN

Quim Arrufat diu que tornaran a les reunions per explicar el seu full de ruta






La CUP té previst de reincorporar-se en els propers dies a la Taula per l'Estat Propi, que agrupa partits i entitats partidàries del procés sobiranista. Segons que ha explicat el diputat Quim Arrufat, la CUP tornarà a les reunions per exposar el seu propi full de ruta, elaborat a partir de converses amb sindicats, entitats, associacions de veïns i altres formacions polítiques no representades a la taula de l'estat propi.

La CUP va decidir d'abandonar les negociacions ara fa més d'un mes perquè interpretava que CiU i ERC volien capitalitzar el procés sobiranista. Precisament el full de ruta que plantejaran a la resta de partits i entitats plantejarà un model obert a la ciutadania i no restringit a unes poques forces parlamentàries. La resposta de CiU i ERC marcarà la continuïtat o no de la CUP a la taula de negociació. 


Arrufat creu que el nomenament dels comissionats és una simple reestructuració interna del govern

El diputat de la CUP ha valorat el nomenament de Carles Viver Pi-Sunyer i de Núria Bassols com a nous comissionats del govern, i ha dit que li semblava una simple reestructuració interna de l'executiu. 'Són nomenaments interns de gent pròpia del govern per a polítiques pròpies del Govern. És un canvi corrent i normal', ha dit. I ha reivindicat que, més enllà dels canvis interns a l'executiu i del seu pacte amb ERC, es faci una aposta per integrar el teixit associatiu del país en la configuració d'un full de ruta per a la independència. 

A la CUP estan convençuts que, per molt que el govern es comprometi públicament a fer més estructures d'estat i que designi un comissionat per la transició nacional, abans del 27 de setembre no es podrà fer tot allò 'que no s'ha pogut o volgut fer en els darrers dos anys'. Per això, consideren que els nomenaments d'aquest dimarts són una simple reestructuració interna del govern amb gent que ja era propera a l'executiu. 

Més enllà d'aquests canvis interns, Arrufat ha lamentat que entre les prioritats presentades per Artur Mas no hi hagi la de 'limitar els privilegis' dels rics per garantir 'un mínim d'igualtat i de drets socials per a tothom'. De fet, la CUP no creu que aquesta qüestió pugui ser garantida amb un govern de CiU i apunten que en els propers dies la societat civil presentarà propostes en aquest sentit.


Enllaç noticia :