divendres, 6 de febrer del 2015

El govern espanyol renuncia a les escoltes telefòniques sense autorització judicial

Divendres, 6 de febrer de 2015 18:05 h

No consten al text que ha enviat al Consell d'Estat després de topar amb el criteri del CGPJ i el Consell Fiscal


Madrid (ACN).- La Llei d'Enjudiciament Criminal que el govern espanyol preveu aprovar en breu no inclourà, finalment, les polèmiques escoltes telefòniques sense autorització judicial, una mesura que fins ara havia estat defensada pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i pel de Justícia, Rafael Catalá, com a eina eficaç per combatre la criminalitat, que havia topat amb el criteri del CGPJ i el Consell Fiscal, que la consideraven inconstitucional. El text que l'executiu de Rajoy ha enviat al Consell d'Estat -que haurà d'emetre un dictamen sobre la norma- no conté la mesura, segons han informat fonts jurídiques. 





Tant s’ha val, Espanya sempre espiarà i farà tot el possible per rebentar el procés

La llei que finalment els ministeris de l'Interior i de Justícia han fet arribar al Consell d'Estat acata d'aquesta manera els suggeriments dels òrgans judicials. Fernández Díaz ja havia admès al mes de gener, després del revés del CGPJ i del Consell Fiscal, que el seu executiu es faria enrere en aquesta mesura si hi veia "el més mínim dubte constitucional".

Amb l’excusa del terrorisme, reprimir les llibertats i els dret dels catalans



Prèviament, però, Fernández Díaz havia defensat la mesura com quelcom imprescindible "en casos d'urgència" i davant la possibilitat que es poguessin cometre crims d'especial gravetat. L'avantprojecte de la Llei contemplava la possibilitat que els cossos policials de l'Estat poguessin dur a terme les escoltes sense el permís previ del jutge, amb l'obligació d comunicar-ho després al magistrat en un termini de 72 hores.

El diari El Mundo ha publicat també que el govern espanyol ha eliminat del text que ha enviat al Consell d'Estat una altra mesura polèmica: la possibilitat que la policia recollís mostres d'ADN dels detinguts sense assistència d'un advocat.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/386402/el-govern-espanyol-renuncia-a-les-escoltes-telefoniques-sense-autoritzacio-judicial