divendres, 27 de febrer del 2015

“El Govern continuarà preparant estructures d’estat”

Divendres, 27 de febrer de 2015 05:00 h

El conseller de la Presidència nega que l'òrgan consultiu hagi donat un "cop de porta" a les estructures d'estat


Barcelona (ACN).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha garantit que el Govern continuarà preparant les estructures d'estat malgrat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries consideri que la majoria d'esmenes pactades per CiU i ERC a la llei de mesures fiscals que fan referència a les estructures d'estat vulneren la Constitució. En una entrevist al programa '.Cat', de TV3, Homs ha explicat que la qüestió és "saber identificar quines coses es poden executar amb el marc vigent i quines s'han de preparar de cara al 27-S". A més, ha afegit que el dictamen quedarà superat per les transaccions que ja han preparat CiU i ERC per introduir les "modificacions pertinents". 



El conseller de la Presidència, Francesc Homs


Homs ha replicat a Millo que el procés no queda escapçat "ni molt menys" i ha repassat que hi ha estructures d'estat com la hisenda pròpia que el Govern ja està treballant

"Tot i això ho estem fent i ho continuarem fent", ha refermat per després apuntar que el Consell de Garanties no veu inconstitucional la qüestió de la Seguretat Social. En aquest sentit, ha defensat que el dictamen queda superat per la "via dels propis fets" i per les transaccions que CiU i ERC ja tenen a punt per fer les "modificacions pertinents" d'acord amb l'opinió del Consell de Garanties Estatutàries.

D'aquesta manera, Homs ha negat que sigui un "cop de porta" a les estructures d'estat i ha assenyalat que la

qüestió és saber identificar bé quines coses es poden executar amb el marc vigent i quines d'altres, amb les quals Catalunya no té competència, s'han d'anar preparant de cara al 27-S.

Acord CiU i ERC sobre full de ruta

Homs ha considerat que ja ha hi ha un acord entre CiU i ERC sobre el full de ruta i ha posat l'accent en la voluntat que ara s'hi sumin com més forces millor. Segons el conseller de la Presidència, encara hi ha temps fins al 27-S i ha conclòs: "com més serem, més forts serem".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/388819/el-govern-continuara-preparant-estructures-destat