divendres, 13 de febrer del 2015

El cònsol d'Espanya a Sant Petersburg homenatja la División Azul nazi

13/02/2015

NAZISME

"Martínez Cattáneo nos indicó que no faltarían unas rosas en los campos de Krasny Bor", diu l'organització


Bernat Vilaró

Homenatge de l'Hermandad de la División Azul


El cònsol espanyol a Sant Petersburg ha homenatjat la División Azul nazi: "Juan Antonio Martínez Cattáneo, cónsul español en San Petersburgo nos indicó que no faltarían unas rosas en los campos de Krasny Bor el 10 de febrero, y fiel a su palabra así cumplieron varios españoles. Honor a los Caídos", diu un post del Facebook de l'organització.

Així, el cònsol d'Espanya ha demanat que es col·loquessin unes roses amb els colors de la bandera espanyola en aquest camp de Krasni Bor, el lloc d'una de les batalles en què van participar els soldats espanyols que van combatre al costat dels nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Context històric


Des del 8 de setembre de 1941 fins el 27 de gener del 1944 la ciutat de Leningrad (l'actual Sant Petersburg) va ser sotmesa a un dels setges més llargs i cruels de la història, on hi van morir més d'un milió d'habitants de la ciutat. La División Azul espanyola va ajudar l'exèrcit nazi en aquesta operació.






Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/el_consol_d_espanya_a_sant_petersburg_homenatja_la_division_azul_nazi_106397.php