dimarts, 24 de febrer del 2015

Altafaj: 'Hi ha una demanda objectiva d'informació directa a Europa de saber què passa a Catalunya'

Dimarts  24.02.2015  13:09

Autor/s: ACN

El representant permanent de la Generalitat davant de la UE respon Margallo que 'no hi ha arguments per intentar frenar' l'acció exterior.




El representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj

 

El representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha dit que 'no hi ha arguments per intentar frenar' l'activitat exterior catalana. En resposta als plans del ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, d'estudiar recórrer al Tribunal Constitucional espanyol l'acció exterior catalana, Altafaj ha demanat suport per a les delegacions perquè 'és evident que tenen un valor afegit'.

'Anar-hi en contra no té sentit', ha lamentat, afegint que l'any passat es van firmar 698 contractes empresarials. 'Fins i tot en termes polítics, es respon a una demanda objectiva dels socis europeus de saber què passa a Catalunya', ha dit.


'Hi ha d'haver suport a la projecció exterior, perquè quan aquesta delegació aconsegueix firmar 698 contractes en un any que reporten milers de llocs de feina i ajuden a preservar-ne d'altres és evident que hi ha un valor afegit', ha assegurat Amadeu Altafaj en declaracions amb la premsa des de Brussel·les.
'No crec que hi hagi arguments per intentar frenar el que es fa aquí', ha avisat arran de l'amenaça de Margallo de portar l'acció exterior al Tribunal Constitucional. 'Fins i tot en termes polítics, es respon a una demanda objectiva que existeix entre els socis europeus, institucionals i no institucionals, de saber què passa a Catalunya', ha afegit el representant permanent de la Generalitat davant de la UE.
Segons Altafaj, és fals que a Brussel·les no hi hagi interès per la situació catalana. 'No hi ha un cop de porta als nassos, ni molts menys, al contrari, hi ha una demanda objectiva de tenir informació plural i verificada', ha indicat. Amadeu Altafaj ha remarcat que el missatge espanyol que el procés català era 'un soufflé' provocat per la crisi ja s'ha descartat a la resta d'Europa. 'Aquesta versió ha quedat refutada pels fets, i aquí aprecien la comunicació directa', ha indicat, afegint la importància, ara, d'explicar 'què passarà el 27-S'.
'Jo no faig proselitisme agressiu, crec molt en el pluralisme i la diversitat de fonts d'informació', ha assegurat Altafaj als periodistes. El representant de la Generalitat a Brussel·les ha destacat que 'els diplomàtics en general tenen l'obligació de fer informes fidedignes, complerts i fiables' i que per això volen contactar amb el Govern sense passar per Madrid. 'És evident que si es fessin (els informes) només en base a informació d'una part interessada serien esbiaixats. Seran més correctes si estan basats en informació més plural', ha dit.
Altafaj ha informat que té una informació 'molt correcta, fins i tot excel·lent', amb la Representació Permanent del Govern Espanyol a la Unió Europea (REPER). 'No hi ha hagut cap enfrontament ni cap oposició. Sóc conscient de la posició del govern espanyol però això no impedeix que en assumptes concrets i materials treballem igual que amb altres comunitats de forma molt correcta', ha indicat.