dimarts, 3 de febrer del 2015

Albiol espanyolitza l’homenatge de Badalona a Mireia Belmonte

Dimarts, 3 de febrer de 2015 05:00 h

Badalona nomena la nedadora “Filla predilecta” i atorga el protagonisme al president del Comitè Olímpic Espanyol en detriment del Secretari de l’esport català


Badalona ha nomenat Mireia Belmonte Filla Predilecta, el reconeixement, aprovat l'octubre de 2004, s'ha fet oficial al Teatre Zorrilla, en presència de veïns, amics, i representants del món de l'esport. Belmonte ostenta cinc rècords mundials, quatre rècords europeus i tretze records de l'estat espanyol en diferents distàncies. Entre d'altres, és l'única dona que ha baixat dels dos minuts en els 200 papallona. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, assegura que Belmonte és un exemple esportiu i també humà per la seva "gestió de l'èxit" amb "humilitat" però a la vegada ha utilitzat el nomenament per espanyolitzar l’acte. Apartant del protagonisme el Secretari General de l’esport Ivan Tibau. 


Mireia Belmonte avui a Badalona


Un nomenament merescut  espanyolitzat per un alcalde que vol guanyar les eleccions de la manera que sigui

Mireia Belmonte va començar a nedar als quatre anys a la piscina del barri de Sistrells i vint anys després s'ha convertit en una de les millors esportistes de l'estat espanyol de tots els temps, que ha acumulat medalles i rècords en diferents distàncies. Aquest dilluns la ciutat li ha ofert el seu màxim homenatge. Belmote afirma que "és un orgull representar Badalona, Catalunya i Espanya a totes les competicions. Quan soc al podi me'n recordo de la ciutat que m'ha vist créixer".

Tot el protagonisme per espanyolitzar l’acte en mans del president del COE, Ajejandro Blanco, un veritable opositor al reconeixement de les seleccions catalanes



El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, també ha participat de la gala. "No hi ha cap discurs que sigui capaç d'explicar tot el que representa per a l'esport espanyol", ha dit sobre Belmonte en la seva intervenció. Blanco ha destacat també valors com el talent, el treball i la disciplina com els principals valors que transmet la nedadora.

Albiol, un alcalde expert en utilitzar els acte en benefici del PP

En aquest sentit, Albiol ha mostrat la satisfacció de tots els badalonins de tenir Mireia Belmonte com a conciutadana i de la seva capacitat per transmetre valors positius. Albiol l'ha assenyalat com una eina de "vertebració" de ciutat, que fa sentir orgullosos a tots els veïns, independentment de la situació econòmica o social.

Entre el públic, personalitats del món de l'esport, la comunicació, l'àmbit empresarial i clubs i entitats de la ciutat han acompanyat Belmonte, juntament amb familiars i amics de l'homenatjada. L'acte l'ha conduit el periodista de TVC Jordi Robirosa i, a través d'una pantalla, diversos esportistes d'elit de diferents disciplines l'han felicitat, com Ricky Rubio, Iker Casillas, Xavi Hernández, Rafa Nadal, Marc Gasol, Ona Carbonell o Marc Màrquez.




L'ultradretài del PPC ,Albiol i M.Belmonte


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/385926/albiol-espanyolitza-lhomenatge-de-badalona-a-mireia-belmonte