dissabte, 31 de gener del 2015

Santiago Vidal: 'Tinc un somni: veuré el naixement de la república catalana exercint com a jutge'

Dissabte  31.01.2015  14:24

El jutge ha presentat aquest migdia la proposta de constitució catalana que ha preparat amb un equip de juristes




El jutge Vidal, acompanyat de Patrícia Gabancho i Oriol Vidal-Aparicio.




El magistrat Santiago Vidal ha reaccionat amb contundència a la petició de la Fiscalia espanyola d'expulsar-lo de la carrera judicial per haver participat en la redacció d'un projecte de constitució catalana. 'No em penedeixo de res, em defensaré fins l'últim moment', ha assenyalat Vidal en la presentació pública de l'esborrany constitucional a l'Ateneu Barcelonès. 'Tinc un somni. Veuré el naixement de la república catalana exercint com a jutge', ha continuat amb to desafiant el magistrat de l'Audiència de Barcelona, que també s'ha mostrat sorprès per la reacció tan 'autoritària i visceral' del govern espanyol i del poder judicial. 'No m'ho esperava, francament', ha reblat Vidal.

Ací teniu un dels moments de la presentació, en vídeo:




Santiago Vidal, a la presentació del projecte... per vilawebtv


L'han acompanyat en la presentació Joan Matamala, president de la Fundació Llibreria Les Voltes; Sebastià Sardíner, advocat i membre de la sectorial de juristes de l'ANC; Oriol Vidal-Aparicio, professor de ciències polítiques, impulsor de constitució.cat. L'acte és moderat per Patrícia Gabancho, vice-presidenta de l’Ateneu Barcelonès.

Havent rebut l'informe de la fiscalia, el jutge promotor de l'acció disciplinària al CGPJ, Jesús Fonseca-Herrero, ha de tancar l'expedient ben aviat i proposar a la comissió disciplinària o bé que sigui sancionat o bé que s'arxivi el cas. Jutges per la Democràcia ja ha expressat el rebuig de qualsevol sanció i demana que l'expedient sigui arxivat.

La fiscalia va en la mateixa línia que l'escrit inicial del promotor, Fonseca-Herrero, que va enviar a la comissió disciplinària una proposta amb tres possibles sancions: suspensió de sou i feina durant tres anys, el trasllat fora de Catalunya o l'expulsió definitiva de la carrera judicial.

El promotor considera que cal sancionar Santiago Vidal per una falta molt greu: 'ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats'.

Segons el redactat Vidal va cometre una 'infidelitat a la constitució espanyola'. Li atribueixen faltes tipificades en els articles 417.14 i 417.6 de la llei orgànica del poder judicial.

Aquesta setmana, el CGPJ va rebutjar el recurs presentat per Santiago Vidal demanant que l'expedient disciplinari fos arxivat. L'inspector en cap del consell que instrueix el cas considera que els arguments presentats per Vidal són 'impertinents i inútils'.



Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal, assistents a primera fila de la presentació.



Reunió al febrer i resolució abans del 9 d'abril
Després d'haver rebut l'informe de la fiscalia, la comissió disciplinària del CGPJ es reunirà el mes entrant per decidir quin càstig imposarà al magistrat.

El CGPJ haurà de resoldre sobre la qüestió abans del 9 d'abril, quan expira el termini de sis mesos per a tancar l'expedient disciplinari.

Jutges per la Democràcia demana l'arxiu

Jutges per la Democràcia ha fet una nota de premsa on manifesta 'total rebuig a qualsevol actuació del CGPJ fiscalitzadora de les activitats dels jutges fora de l'àmbit professional' i 'rebutja especialment tota censura de l'òrgan de govern a les manifestacions que, fora d'aquest àmbit, puguin fer els jutges'.

Per aquest motiu reclama al CGPJ 'l'arxivament immediat de l'expedient obert' a Santiago Vidal i recorda que les seves actuacions extraprofessionals resten 'emparades en el legítim exercici de la llibertat ideològica i d'expressió'.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4229552/20150131/santiago-vidal-tinc-somni-veure-naixement-republica-catalana-exercint-jutge.html