diumenge, 4 de gener del 2015

Oriol Junqueras es presentarà a un segon mandat al capdavant d'ERC al congrés de la tardor

El president del partit argumenta que encara li queda feina per fer i que el que ha fet fins ara ha generat molta acceptació

El líder republicà podria replantejar-se repetir com a alcaldable en funció de les eleccions catalanes


04/01/15 12:22 - Barcelona -



Presentació de la candidatura Oriol Junqueras i Marta Rovira a la presidència i a la secretaria general d'ERC, respectivament, l'any 2011 Foto: MARTA PÉREZ.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest diumenge que optarà a un segon mandat com a president d'ERC al congrés que el partit ha de fer a la tardor del 2015: “És clar que m'ho plantejo”. Junqueras ha argumentat que considera que encara li queda feina per fer com a líder del partit, i ha defensat que el que ha fet fins ara ha generat molta acceptació tant de portes endins com amb vista a la societat.

“Ens queda molta feina a fer, una feina que estem fent entre tots i que genera molt consens en totes les estructures del partit i més enllà d'ell, en bona part de la societat. Estem convençuts que encara ens queda molt camí per recórrer”, ha defensat.


Junqueras va assumir el comandament d'ERC l'1 d'octubre del 2011, fent-se amb les regnes d'un partit deprimit, marcat per les batalles internes i que havia perdut la meitat de la seva representació al Parlament, dels 21 diputats al 2006, als 10 al 2010. Als dos anys de presidència, el novembre del 2012, es va certificar el canvi de rumb de la formació en aconseguir 21 escons al Parlament, fet que va permetre erigir-se com a cap de l'oposició, soci del president Artur Mas i assumir un paper rellevant en el procés sobiranista.

La consolidació va arribar el maig d'aquest any, quan ERC es va imposar a CiU a les eleccions europees a Catalunya, el primer triomf electoral dels republicans des de la Segona República. Junqueras està satisfet amb el seu primer mandat al capdavant del partit: “El balanç intern és positiu. El balanç del conjunt de la societat és que caminem en la direcció adequada, però és evident que estem lluny de la meta a la qual voldríem arribar”.

“És evident que això ens obliga a seguir treballant per culminar el camí cap a la independència i la justícia, per aconseguir un nou estat net i just”, sentencia Junqueras que, a banda de liderar el partit, lidera el grup d'ERC al Parlament i és alcalde de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona).
Junqueras, que va ser eurodiputat amb ERC com a independent, aspira també a un segon mandat com a alcalde del municipi, però admet que aquesta predisposició podria canviar en funció del resultat d'unes eventuals eleccions catalanes que ell vol com més aviat millor i que encara estan a l'aire.
“Si hi ha eleccions catalanes abans de les municipals i tenen com a resultat que hagués d'assumir una funció que ara no tinc, doncs probablement això seria incompatible amb les eleccions municipals”, admet.

Les enquestes situen un empat tècnic entre CiU i ERC, el que col·loca els republicans a les portes de tornar a la Generalitat: “El compromís és intentar ser el més útil possible allà on pugui ser útil”, explica Junqueras. “El projecte polític va molt més enllà que qualsevol persona, i els projectes polítics són, afortunadament, projectes polítics col·lectius, que cada vegada van més enllà de la política estricta i de l'àmbit dels partits”, sentencia.

Darrera actualització ( Diumenge, 4 de gener del 2015 12:32 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/809746-oriol-junqueras-es-presentara-a-un-segon-mandat-com-a-president-derc.html