dijous, 15 de gener del 2015

Esmena a la totalitat de la CUP a l’acord

Dijous, 15 de gener de 2015 19:10 h

La CUP veu l'entesa entre Mas i Junqueras com una "reedició" de l'acord de Govern i lamenta que no s'hagi concretat el full de ruta


(ACN).- La CUP creu que el pacte d'aquest dimecres entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, no és res més que la "reedició del pacte de Govern" i una mostra que Esquerra "ha cedit al xantatge" de Mas. El diputat Quim Arrufat ha lamentat que el pacte no concreti el full de ruta cap a la independència i ha avisat que, davant d'aquest escenari, el seu partit afronta els comicis municipals del maig com un primer plebiscit. A més, s'ha referit al 27-S com a "eleccions endarrerides", perquè considera que s'havien de celebrar quan abans millor. També ha retret a ERC que trenqui la seva promesa de fa un any de no aprovar cap altre pressupost autonòmic. 





Arrufat creu que el pacte fet públic aquest dimecres després de la reunió a cinc bandes al Palau de la Generalitat "tanca en fals un episodi vergonyós de debat públic en què s'ha vist clarament que la principal preocupació era la distribució de vots" entre CiU i ERC. Una entesa que considera que respon a interessos partidistes i que no planteja cap full de ruta cap a la independència, segons ha denunciat. Per aquest motiu, la CUP "no se sent interpel·lada" per l'entesa entre Mas i Junqueras.

Davant d'aquesta situació i al marge del nou acord polític, Arrufat ha anunciat que la CUP seguirà treballant per eixamplar la majoria independentista del país i ha cridat a convertir els comicis municipals del maig en "un primer plebiscit popular", a més d'afrontar-los en clau constituent, segons ha detallat el parlamentari. 



A més, l'esquerra independentista ha criticat que les eleccions catalanes "es posposin" fins a la tardor quan, ha dit Arrufat, s'haurien d'haver celebrat durant la primavera responent així al mandat del 9-N.

Arrufat també ha retret als republicans que trenquin la promesa que van fer l'any passat de no tornar a aprovar uns pressupostos autonòmics. En aquest sentit, ha recordat que "l'independentisme no és només qui es tanca a Palau a acceptar el xantatge de Mas".

Finalment, el diputat ha dit que la fórmula de llistes separades finalment acordada és "la que havia de ser", perquè "ningú" a banda del president i de CiU ho volien d'una altra manera.  



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/383952/esmena-a-la-totalitat-de-la-cup-a-lacord