dijous, 15 de gener del 2015

Rajoy superat per l’acord de Mas i Junqueras

Dijous, 15 de gener de 2015 16:20 h

El president espanyol diu que CiU i ERC han optat per aquesta via per interessos "partidistes" en intent desesperat de carregar-se el procés


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dijous en una entrevista a EFE concedida amb motiu del 75è aniversari de l'agència que la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya són "la constatació i l'evidència del fracàs d'una determinada política que només ha generat inestabilitat i incertesa" a Catalunya al llarg d'aquests anys. Segons Rajoy, Mas "sotmetrà els ciutadans catalans a una campanya electoral de vuit mesos", fet que implica que "en menys de cinc anys a Catalunya es convoquen tres vegades eleccions autonòmiques". Paraules buides per constatar que l’acord ha fet mal a Madrid, no esperaven l’acord. 




Rajoy té por a les votacions, por a la democràcia

Rajoy ha recordat que les eleccions a Catalunya impliquen que els ciutadans catalans acudiran a les urnes tres vegades aquest any. Al maig ho faran a les municipals, al setembre a les autonòmiques i a finals d'any a les generals. El president espanyol ha destacat que el president de la Generalitat no ha esgotat cap de les seves legislatures i ha apuntat que l'avançament és fruit d'un "pur interès partidista" i de la voluntat d'ERC i CiU de resoldre "l'embolic i el problema" que tenen aquestes dues formacions.

Rajoy no vol diàleg, vol imposar



Per contra, segons el president espanyol, tan la Federació com ERC s'han "oblidat" de l'interès general i de l'atenció als problemes de l'atur, econòmics i reals. "No és normal que en menys de cinc anys hi hagi tres eleccions autonòmiques i no és normal, perquè no passa a cap lloc del món, que ningú anunciï un avançament electoral nou mesos abans que es produeixin les eleccions", ha dit. La convocatòria, ha afirmat "no té cap sentit", i ara "correspondrà als ciutadans de Catalunya donar la seva opinió sobre aquesta qüestió", que li sembla "d'extraordinària gravetat".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/383947/rajoy-superat-per-lacord-de-mas-i-junqueras