divendres, 9 de gener del 2015

ERC accepta finalment una de les propostes de Mas

09/01/2015

PLEBISCITÀRIES

Un cop desencallada la fórmula electoral, Marta Rovira emplaça Mas a acordar el full de ruta comú independentista


Xavier Lladó

La número dos dels republicans, Marta Rovira (@Esquerra_ERC)


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha acceptat finalment una de les tres propostes que aquest divendres li ha ofert el president català Artur Mas per desbloquejar les negociacions entre tots dos sobre l'avançament electoral.

En concret, es tracta de la tercera opció, la qual consisteix a concórrer als comicis en llistes separades si bé Mas encapçalaria la candidatura transversal de la societat civil mentre que els republicans participarien amb una llista amb un perfil més de partit. Es tracta d'una fórmula que van plantejar les entitats sobiranistes durant una trobada amb Mas i Junqueras que va tenir lloc el passat 27 de desembre.


"Estem d'acord en celebrar les eleccions al març i ens sembla bé que el president Mas concorri a elles amb una llista transversal", ha assegurat la número dos dels republicans, Marta Rovira, que en roda de premsa ha emplaçat el president català a parlar d'un full de ruta comú independentista a l'entendre que, d'aquesta manera, es desbloqueja l'assumpte de les llistes i es dóna per fet que hi haurà eleccions abans de les municipals.

L'acord entre Mas i ERC, assegura Rovira, no està tancat, però sí "pràcticament" encarrilat, i encara segueix havent-hi diferències entre les dues parts, que la dirigent republicana no ha volgut detallar pel bé de la negociació, ha dit.