dimecres, 21 de gener del 2015

Cruyff: "Catalunya ha de decidir per ella mateixa"

21/01/2015

DRET A DECIDIR

Guardiola afegeix que "el poble ha de tenir l'oportunitat de decidir amb total llibertat, en unes eleccions normals"

 

Bernat Vilaró



Johan Cruyff


L'exjugador i exentrenador del Barça i de la selecció catalana Johan Cruyff diu, en el documental L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya, que "el problema és que els catalans no poden decidir per si mateixos". En holandès, afegeix: "Jo opino que Catalunya hauria de decidir per ella mateixa".

"Aleshores no hi pot haver ningú que des de lluny decideixi que tu has de fer les coses així o aixà. Acostuma passar a la nostra societat... En un despatx llunyà es prenen decisions sobre el que passa aquí, a la platja. Si no vius a la platja, com pots decidir sobre això?", sentencia metafòricament.









Al documental també es parla de Cruyff com a seleccionador de Catalunya (2009-2013). En una xerrada tècnica prèvia al partit contra Nigèria el 2013 (1-1), va dir als seus jugadors: "Aquest és un partit de futbol on nosaltres defensem el nostre país, els nostres colors i el nostre idioma".

També el seu fill, Jordi Cruyff, jugador catalanoneerlandès que va jugar del 1995 al 2004 amb la selecció catalana, afirma que "la gent ha de decidir el seu propi camí". A més, al documental hi apareix Josep Guardiola, que en la mateixa direcció diu: "És tan simple com això. El poble ha de tenir l'oportunitat de decidir amb total llibertat, en unes eleccions normals".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/cruyff_catalunya_ha_de_decidir_per_ella_mateixa_105879.php