dimarts, 27 de gener del 2015

Bassas critica durament ERC i CDC

Dimarts, 27 de gener de 2015 11:25 h

En l’editorial a l’ARABassas el periodista acusa els dos partits d’enviar un missatge a la gent de que estan fent vella política en un moment transcendental pel país


El periodista Antoni Bassas critica que ERC demani la compareixença del president Mas a la comissió contra el frau fiscal i la corrupció després d’haver votat en contra quatre vegades i que ho faci el dia que CiU i ERC anunciaven l’acord pel pressupost del 2015, en un intent, segons Bassas, de marcar distància amb CiU. I critica també la reacció de CiU demanat la compareixença de Josep Huguet, conseller del tripartit, a la comissió, i assenyala que les comissions d’investigació del Parlament són més aviat “comissions d’escenificació” pròpies de la vida parlamentària “fetes per produir minuts electoralment aprofitables a la televisió”.  I els recorda que amb la corrupció no es pot negociar una compareixença a canvi d’uns pressupostos i que en un any clau pel procés no es pot fer vella política mentre es pacta un full de ruta per la independència.


El Periodista Antoni Bassas
 

Comissions d’escenificació en ple procés

Segons Bassas al Parlament de Catalunya impera una cultura política, que com passa a Madrid, els que no volen comparèixer en comissió s’excusen argumentant que és un arma pel desgast polític i els que volen forçar la compareixença diuen que és per higiene democràtica. “En diuen comissions d’investigació, però el nom és una exageració perquè no s’investiga perquè no hi ha temps ni recursos per investigar, és un acte polític legítim propi de la vida parlamentària, però com tants actes de la vida parlamentària està fet per produir minuts electoralment aprofitables a al televisió”, sentència Bassas.

Un soroll decebedor en un moment transcendental pel país



Bassas conclou que el problema que la pràctica política continuï així a aquestes alçades és que CiU i ERC estan enviant a la gent  el missatge que  fan política com sempre, “com si intentar la independència fos una situació com sempre i que quadraran el cercle fent vella política mentre pacten un full de ruta per la independència”.

El periodista critica a ERC que si volia posar el focus sobre el els casos de corrupció que esquitxen CiU hauria tingut més sentit votar al compareixença des del primer dia i també critica que el president Mas després d’assegurar a l’entrevista amb Terribas estar net de corrupció que no comparegui per voluntat pròpia davant els diputats per més desagradable o injust li pugui semblar. “La resta és un soroll decebedor en un moment transcendental”, clou Bassas. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/385281/bassas-critica-durament-erc-i-cdc