dilluns, 29 de desembre del 2014

Euskadi i Catalunya disputen l'amistós més reivindicatiu

28/12/2014

SELECCIONS NACIONALS

Els catalans han estat superiors però el partit ha acabat en empat a un en una nit de gala i reivindicativa


Xavier Lladó



Les seleccions amb les respectives pancartes


Les seleccions nacionals de futbol d'Euskadi i Catalunya s'han enfrontat aquest vespre al 'Nou San Mamés' en el partit amistós més reivindicatiu de les dotze ocasions en què han jugat des del 3 de gener de 1915. Un any marcat pel procés sobiranista i el 9-N. El partit ha acabat en empat a un. Els dos gols han estat a la primera meitat. Aritz Adúriz ha marcat pels bascos i Sergio García per als catalans. Catalunya ha agradat, ha estat superior i ha gaudit de les millors ocasions però li ha faltat el gol de la victòria.



Ikurriñes i ambient jove (@cyrilpetit99)


Hores abans del matx, el lehendakari Íñigo Urkullu, i el president de la Generalitat, Artur Mas, s'han reunit Palau d'Ajuria Enea de Vitòria en un clima de sintonia i cordialitat, i posteriorment han presenciat el partit. Les seleccions de Catalunya i Euskadi de rugby, futbol sala i la selecció femenina de futbol també han disputat amistosos.


El lehendakari i el president de la Generalitat (@govern)


Aproximadament 5.000 mil aficionats catalans s'ha desplaçat a Bilbao aprofitant també les dates festives de Nadal. A la graderia hi hagut un ambient festiu i reivindicatiu, crits d'independència i l'onada entre el públic. Abans del xiulet del l'àrbitre han sonat els himnes nacionals d'Euskadi i de Catalunya. A la gespa, les seleccions s'han fotografiat amb pancartes. Els futbolistes catalans amb una que deia "una nació, una selecció", i els bascos amb el missatge "one country, one team".


Minut 17'14'' a San Mamés


També s'ha desplegat una lona circular al centre del camp que recorda que enguany fa cent anys del primer xoc entre ambdues seleccions. El partit ha tingut una bona entrada. Hi han assistit 45.000 aficionats davant dels 55.000 seients que té l'estadi. De les dotze ocasions en què ambdues seleccions s'han enfrontat, el balanç és clarament favorable `per als bascos, que han guanyat onze vegades per només una de Catalunya. Va ser el 1971 en què els catalans van guanyar per 1-2.

Video resum CatalunyaEuskadi :


  







http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/12/euskadi_i_catalunya_disputen_l_amistos_mes_reivindicatiu_105448.php