dimarts, 23 de desembre del 2014

El PP amenaça Mas: "Qui desafia la llei i les sentències sempre perd"

23/12/2014

CONSULTA

José Antonio Bermúdez insisteix que el 9 de novembre no es va celebrar el referèndum "il·legal"


Nerea Rodríguez



El secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro



El secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha amenaçat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que "en un Estat de Dret qui desafia la llei i les sentències dels tribunals sempre perd". Bermúdez s'ha expressat així en una entrevista a RNE, preguntat per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra el govern per haver organitzat la consulta del 9-N.


Segons ell, el que demostra la decisió del TSJC és que "la Justícia funciona i això ha de donar molta tranquil·litat als ciutadans". El diputat ha defensat que el passat 9 de novembre no es va celebrar a Catalunya el referèndum "il·legal" que pretenia Mas perquè el Govern ho va recórrer al Tribunal Constitucional i aquest el va suspendre. Per això, ha considerat que el que es va celebrar va ser una "pantomima" que també va ser prohibida pel TC i políticament va ser, en la seva opinió, un rotund fracàs, perquè dos terços dels catalans no van voler participar en un acte sense garanties.

Bermúdez ha avisat que aquesta “pantomima” jurídicament tindrà conseqüències perquè "hi haurà algú que es va equivocar i va pensar que estava per sobre de la llei i les sentències dels tribunals", fins i tot es va autoinculpar. "La llei és igual per a tots i ningú està per sobre de la llei i les sentències dels tribunals, tampoc el senyor Mas", ha reblat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/12/el_pp_amenaca_mas_qui_desafia_la_llei_i_les_sentencies_sempre_perd_105366.php