dimarts, 25 de novembre del 2014

Unitat política i eleccions immediates: la crida de l'ANC a la plaça Sant Jaume

24/11/2014

INDEPENDÈNCIA

"Plebiscitàries ja", "Ni un pas enrere" o "Partits, és hora de país", eren alguns dels lemes de les pancartes


Xavier Lladó



Els manifestants a la plaça Sant Jaume (@teresaromeu)



L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquest vespre una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir unitat i la convocatòria urgent d'eleccions plebiscitàries i també per protestar contra la querella de la fiscalia contra el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau per haver posat urnes el 9-N.

Durant la mobilització s'han desplegat diverses pancartes i s'ha llegit un manifest on s'ha demanat un full de ruta unitari.  "Li volem demanar des d'ara mateix, a Mas i a la resta de partits que participen en aquest procés, unitat. És la unitat la que ens ha fet arribar fins aquí i serà la unitat la que ens farà culminar amb èxit la construcció del nou estat català".








La concentració (@teresaromeu)



A les pancartes s'hi llegia lemes com "Plebiscitàries ja", "Ni un pas enrere" o "Partits, és hora de país". També s'han cridat diverses consignes: "Eleccions ja" i "Tots som culpables, tots som 9-N", han estat els més corejats.

El membre del secretariat de l'ANC, Enric Garcia, ha declarat a la premsa: "tots volem la màxima unitat" i, si això passés per "una única llista, millor". Aquest dissabte l'ANC definirà públicament la seva postura. No obstant, l'entitat ha obert un debat a les seves agrupacions sobre si cal mantenir l'aposta per propiciar una candidatura unitària de l'independentisme.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/unitat_politica_i_eleccions_immediates_la_crida_de_l_anc_a_la_placa_sant_jaume_104773.php